Feilslutninger om nytt hotell på Kvitsøy

DEBATT: Kristian Pallesen har en interessant meningsytring i Aftenbladet 6. mai om Alfred Ydstebøs (Base Property) planer om hotellbygging på Kvitsøy.

– Ifølge den informasjonen vi fikk på folkemøtet, er nettopp vær, natur, himmel og hav blant de viktigste kriteriene for en eventuell bygging av hotell på Kvitsøy, skriver Stein Flom-Jacobsen.

Debattinnlegg

 • Stein Flom-Jacobsen
  Gruppeleder i Kvitsøy Frp
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Dessverre mener Kvitsøy Frp at slutningene på en del områder er feil. Han skriver at «ordfører og kommunen er tilsynelatende positive til prosjektet» For det første har ordføreren (Mirjam Ydstebø) allerede meldt seg inhabil, og varaordfører behandler alle henvendelser om dette.

Når det gjelder begrepet «kommunen», så er det noe usikkert hva Pallesen mener. Dersom han mener administrasjonen, så har Kvitsøy Frp stor tiltro til at Rådmannen med stab behandler også dette profesjonelt. Med hensyn til kommunepolitikerne, inkludert meg selv, så er de fleste nysgjerrige, men har ikke gjort seg opp en mening av den enkle grunn at man ikke har fått saken til behandling.

Helt feil fremstilling

Å fremstille disse foreløpige tankene om hotell som at «sauene forsvinner», eller at det blir «sesongbaserte arbeidsplasser», mener vi er helt feil. Ifølge den informasjonen vi fikk på folkemøtet, er nettopp vær, natur, himmel og hav blant de viktigste kriteriene for en eventuell bygging. Å følge Pallesens tanke om å ha et hotell på Krågøy, i et næringsområde, tror vi er en vært dårlig idé. Et slikt hotell kan heller ikke påbegynnes før Rogfast åpner.

Ikke tatt standpunkt

Når dette er skrevet, så vil jeg gjøre oppmerksom på at jeg og resten av Kvitsøy Frp av naturlige grunner ikke har tatt noe standpunkt. Når saken kommer opp, så vil vi behandle den og ta hensyn til arbeidsplasser, næringspolitikk (inkl. landbruket), naturen og andre faktorer. Totalt skal må et slikt prosjekt gi en fordel for folk flest, dvs. kvitsøybuen, dersom det skal bli noe av.

Les også

 1. Hotellet vil ødelegge det som er særegent med Kvitsøy

 2. Ydstebø planlegger nytt hotell på Kvitsøy

 3. Snøhetta skal tegne hotell på Kvitsøy

Publisert:
 1. Debatt
 2. Kvitsøy
 3. Hotell

Mest lest akkurat nå

 1. Kommunen krever sjarken fjernet – kan koste eieren flere hundre tusen

 2. Mann i 40-årene tiltalt for seksuelt misbruk av om lag 40 hunder

 3. «Elsker du mobilen din høyere enn meg, pappa?» Her er tegnene på at du er mobil­avhengig.

 4. Syklist påkjørt i Stavanger

 5. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

 6. Bendi fra Sandnes skal til Bocuse d'Or: – Når jeg først har sagt at jeg skal gjøre noe, gjør jeg det