Ap driver en forunderlig politisk dobbeltkommunikasjon!

DEBATT: Nøyaktig samme dag som Stavanger bystyre vedtar enstemmig at nytt bydelshus skal bygges i Kvernevik, stilte Solveig Nessa (Ap) spørsmål her i avisen: «Har vi ikke råd til bydelshus i Kvernevik?»

Publisert: Publisert:

«Ap var med på vedtaket om å legge til rette for OPS-utbygging i Kvernevik, og de var med å vedta saken endelig i bystyret», skriver Per A. Thorbjørnsen og Kolbein H. Lunde. Illustrasjonen viser det nye bydelshuset i Kvernevik. Foto: Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitekter

Debattinnlegg

 • Per A. Thorbjørnsen
  Gruppeleder, Stavanger Venstre
 • Kolbein H. Lunde
  Medlem av Madla bydelsutvalg, V
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Vi måtte virkelig la leserinnlegget ligge litt. Det måtte fordøyes. Men selv nå, uker etter at vi leste det, skjønner vi fortsatt lite.

La oss spole tilbake noen år. Den gangen gikk et av de argeste folkemøtene vi har vært med på av stabelen i Kvernevik. Det var opprør og mistilliten oste. Befolkningen erfarte at tannlegekontoret, helsestasjonen og legekontoret ble flyttet ut. Det siste føltes så det skjedde over natten, og helsesjefen visste ingenting. En husleieavtale var ikke forlenget, og borte ble legene.

«Nok er nok»

Befolkningen tok et prisverdig initiativ til aksjonen «Nok er nok». Gruppen gjorde seg fordelaktig bemerket, og det politiske mantraet ble at Kvernevik ikke måtte glemmes. Det var liten tvil om at folket i Kvernevik spurte seg hva byens politikere ville med Kvernevik.

Mye hadde gått i gal retning, men heldigvis snudde det. Bystyret samlet i seg i 2012 om en ny svømmehallsatsning. Vi skulle få folkebad og svømmeanlegg i Kvernevik og på Hundvåg. I fjor sommer åpnet Svømmehallen i Kvernevik. Det var stort for bydelen, men ikke nok.

Så var det nytt bydelshus som skulle bygges. Det var det lite motstand mot, men administrasjonen anbefalte ikke at legekontorene ble reetablert. Bystyret ville det annerledes, og i romprogrammet var legekontorene på plass.

Levende og kreativ bydel

Vedtaket er nå fattet! Bygging kan starte! Mye av den kommunale infrastrukturen er på plass igjen. For oss i Venstre er Kvernevik en levende og kreativ bydel. Bydelen har et yrende frivillighetsliv bl.a. representert med teatergruppen «Mitt Teater» og Sunde idrettslag. De gjør daglig en fenomenal innsats for barn og unge. Det er slik byen utvikles – det frivillige og det kommunale hånd i hånd! Og flere med.

Så kommer plutselig Arbeiderpartiet her i byen og snakker om at de borgerlige partiene ikke har råd til å bygge bydelshuset. Begrunnelsen er at vi bygger det i et offentlig-privat-samarbeid. Det er lenge siden bystyret vedtok at vi skulle forsøke noen modeller med slik utbygging. Valget falt på bydelshuset i Kvernevik.

For alle brukerne av inne- og uteområdet vil vi anta at det er knekkende likegyldig til hvem husleien skal betales til, om det er Stavanger Eiendom eller et privat selskap? Det er med alle modeller fordeler og ulemper.

Les også

Slik blir Kverneviks nye bydelshus

All grunn til å være stolte

I dette anlegget la vi vekt på fordeler som: «En viktig forskjell mellom OPS og egenregi er dessuten at kommunen i førstnevnte tilfelle ikke har risikoen for eventuelle økonomiske overskridelser, samt uforutsette utgifter til fremtidig drift og vedlikehold.» Det viktigste og helt essensielle er at det faktisk blir bygget! Venstre og de andre borgerlige partiene i bystyret er stolt over vedtaket.

For oss høres det nesten ut som om Ap skjemmes over vedtaket! Men Ap har all grunn til å være stolt de også. Fordi den 12.06.2015 gjorde formannskapet følgende enstemmige vedtak:«Stavanger kommune gjennomfører konkurranse og forhandler frem avtale med grunnlag i de føringer som gis i denne saken...»

Og, den 13. februar i år vedtar et enstemmig bystyre, altså samtlige 67 representanter fra 11 partier, at bydelshuset skal bygges som OPS. Den kritikken Solveig Nessa (Ap) fremmer i et leserinnlegg den 13. februar «har vi ikkje råd til bydelshus i Kvernevik?» og mot OPS som finansieringsform, faller mot steingrunn.

Heia, Kvernevik!

Arbeiderpartiet var med på vedtaket om å legge til rette for OPS-utbygging i Kvernevik, og de var med å vedta saken endelig i bystyret. Unnskyld meg? Hva er det Arbeiderpartiet prøver å fortelle oss?

At vedtaket om å bygge bydelshus med legekontorer i Kvernevik aldri skulle vært gjort? Ap driver et forunderlig politisk dobbeltkommunikasjon! Vi for vår del sier et klart heia Kvernevik!

Publisert:

Les også

 1. I mai vil friområdet i Kvernevik Ring være klart, 26 år etter vedtaket

Mest lest akkurat nå

 1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

 2. – De kaller det tidenes funn i Norge

 3. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

 5. Dette er helsetoppens mest optimistiske anslag for når vi er tilbake til normalen

 6. Da viruset kom til Norge, tok Ingeborg (47) grep. Personer med fedme rammes hardere av korona, viser ny forskning.

 1. Per A Thorbjørnsen
 2. Madla og Kvernevik
 3. Stavanger kommune
 4. Debatt