Vi oppfordrer sterkt til at hijab-forbudet ved Blidensol sykehjem blir gjort om

I et livssynsåpent samfunn er det et viktig prinsipp at alle mennesker har rett til å uttrykke sin tro og sitt livssyn, både privat og offentlig.

Dialogprosjektet Kirken møter moskeen gir sin støtte til at lærling Halima Nur (25), som utelukkende har fått gode tilbakemeldinger etter to måneder ved Blidensol sykehjem, fritt skal kunne arbeide ikledd hijab. Foto: Jon Ingemundsen

Debattinnlegg

 • Ahmad Abunima
  Leder, Muslimsk Fellesråd, Rogaland
 • Erling J. Pettersen
  Biskop, Stavanger bispedømme
 • Kian Reme
  Daglig leder og dialogprest, Kirkelig dialogsenter i Stavanger
Publisert: Publisert:

Representanter for dialogprosjektet Kirken møter moskeen, f.v. Ahmad Abunima, leder av Muslimsk Fellesråd i Rogaland, biskop Erling Pettersen og dialogprest Kian Reme, mener at Blidensol sykehjem ikke bør nekte ansatte å bære hijab på jobb.

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kirken møter moskeen er et dialogprosjekt i Stavanger og Rogaland, der prester og ledere i Den norske kirke møter imamer og ledere i våre moskeer til samtale, dialog og utveksling av erfaringer. Prosjektet startet i februar, og vi har gjennomført fire samlinger i år.

Kirken møter moskeen registrerer med glede at ordføreren og andre politiske ledere oppfordrer sykehjemmet til å endre vedtaket.

Bekymrende

Kirken møter moskeen registrerer med bekymring at et privat sykehjem i Stavanger har vedtatt forbud mot hijab for sine ansatte. Dette kommer i kjølvannet av en sak der en frisør nektet å betjene en kunde med hijab.

Kirken møter moskeen vil understreke at hijab er hodeplagg som mange troende muslimske kvinner har valgt å bruke som et uttrykk for sin tro og sin identitet. I et livssynsåpent samfunn er det et viktig prinsipp at alle mennesker har rett til å uttrykke sin tro og sitt livssyn, både privat og offentlig.

Kirken møter moskeen registrerer med glede at ordføreren og andre politiske ledere oppfordrer sykehjemmet til å endre vedtaket. Også ansatte ved sykehjemmet markerer en sterk støtte til berørte ansatte. De understreker også at hijab på jobben ikke har vært registrert som et problem for beboerne på sykehjemmet.

Oppfordring

Vi vil derfor sterkt oppfordre styret til snarest å ta en ny gjennomgang av saken og endre vedtaket, slik at sykehjemmet her opptrer med samme inkluderende praksis som alle andre sykehjem i Stavanger og Rogaland.

Les også

 1. Får ikke gå med hijab på jobb

 2. Mistar heller jobben enn å ta av hijaben

 3. Selvsagt bruker de hijab på Stokka!

 4. - De må ikke kaste hijaben

 5. - Ingen reagerer på hijaben min, bortsett fra styret

 6. Hijab-saken kom bardust på styret

 7. Kommunen kan ikke stoppe Blidensols hijabforbud

 8. Ny runde i hijabsaken i januar

Publisert:
 1. Sykehjem
 2. Hijab
 3. Kultur
 4. Religion

Mest lest akkurat nå

 1. Sirdal-ordfører: – Kan i verste fall ta dager før strømmen er tilbake

 2. Skjenking må vente. Barna får lettelser. I neste uke blir det dag for dag-vurderinger

 3. Travel dag for eieren etter at naustet knelte

 4. Slåssing utenfor ungdomsklubb på Bryne

 5. Fant hemmelig tilflukts­rom fra nazi-tiden i Stavanger

 6. Dette er den nye tv-serien du skal sjå