Årets selvmål av Voktor

DEBATT: På tampen av en lang sesong i Paradis, serverer fotografen for «Paradis-TV», Hans Eirik Voktor, årets selvmål.

Her Paradis-området ved Hillevågsvatnet.
  • Ståle Frafjord
    Ståle Frafjord
    Journalist i Rosenkilden
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I et krampaktig angrepsforsøk – og som Våland-beboer – plasserer han med sitt innlegg seg i køen av den eksklusive gruppen som underslår egen rolle i Paradis-debatten.

Så sent som i sommer var fotograf Voktor på jobb for Byutvikling Stavanger. Med seg hadde han en av listekandidatene for Rødt – i anledningen som reporter. Intervjuene ble publisert i Byutvikling Stavanger og på YouTube med en oppfordring i teksten om å stemme Paradis ved valget. Som førsteamanuensis ved institutt for medie- og samfunnsfag er det derfor rørende å lese Voktors angrep på det han kaller kampanje.

Voktor – som selv har en fortid som listekandidat for Rød Valgallianse – brukte også vinteren til å skrive kronikken «Røkke ut av Paradis», et ikke ukjent slagord fra valgkampen.

Rosenkildens sak om Operasjon Paradis er tidligere redegjort for. Den retter seg ikke mot beboeres engasjement i Paradis, men om en liten gruppering som tar alt engasjement til inntekt for sin egen aktivisme.

Svertekampanje

Det pågår en kampanje i den samme leiren for tiden, anført av et lite politisk miljø, for å diskreditere journalister med en kritisk tilnærming til saker som berører dette miljøet. Aftenbladets Jan Zahl utsettes for det samme etter flere kommentarartikler i avisen. I mangel av argumentasjon, velger man å angripe journalisten og rollen. Det hagler med ord som vendetta, tendensiøs, lobbyist, fake news, mindre intellektuell, kjøpt og betalt, agenda, dobbeltroller, er presset til å skrive – for å nevne noen.

Ikke overraskende

At Voktor med sine mange roller hiver seg på, er ikke overraskende. Men noen bør ta tak i dette om man er opptatt av kritisk journalistikk og åpen debatt i denne regionen.

Les også

Kristin Hoffmann: «Når innbyggerne blir avfeid og får ego-stempel»

Les også

Ståle Frafjord: Hoffmanns ulike roller

Les også

Hans Eirik Voktor: Ingen julefred i Paradis

Les også

-Jo, det burde vi gjort leserne oppmerksomme på


Les også

Kristin Hoffmann: «Når store byggeprosjekt er i åpen konflikt med sosiale, estetiske, historiske og kulturelle hensyn, skulle to streker under miljøgevinsten vært et must»

Les også

Kristin Hoffmann: «Paradis kan bli et nasjonalt eksempel på lokalt engasjement hvor nye politikere lytter til velfunderte synspunkter»

Les også

Kristin Hoffmann: «Lundberg og Aftenbladet sparker opp åpne dører»


Publisert: