Personlig makt viktigere enn troverdighet?

Publisert: Publisert:

«Noen ønsker nok å ta tilbake stemmen sin», skriver Randi Fiskå Voll. Foto: Jeanette Larsen

Debattinnlegg

  • Ragnhild Fiskå Voll
    Pensjonert lektor, Stavanger

VALGET: Når man som vanlig velger snakker med folk både før, under og etter et politisk valg, er det ofte at man hører ytringer som går på usikkerhet i forhold til hvilket parti man til syvende og sist skal gi sin stemme til, samt til og med om man i det hele tatt skal stemme? Noe som aldri er bra, selvsagt, hverken for den enkelte eller fellesskapet.

Sett i et slikt perspektiv er det vanskelig å forstå hvorfor partier ikke er krystallklare på ståsted og potensielle samarbeidspartnere før et valg. Hvorfor ikke være åpen og ærlig? Det kan umulig tjene noen på sikt å ikke flagge hvor man til sist ender opp med å samarbeide.
Det blir ikke troverdig for velgere når man opplever å stemme på et parti på grunn av ideologisk overbevisning, og så opplever man at partiet går i samarbeid med andre politiske partier som er langt fra det som er ens egen overbevisning.

Må det være slik? Er det i så fall riktig å trekke en slutning som at «hensikten helliger middelet»? Er personlig makt viktigere enn troverdighet overfor velgerne? Noen ønsker nok å ta tilbake stemmen sin.

Publisert:

Les også

  1. Kommentar: Fenomenet Ap + Frp går ikke over, motivet er åpenbart

  2. Slik skal Borgli og Wirak samarbeide med FNB

  3. KrF har inngått avtale med de rødgrønne

  4. Ap, Frp og Sp: Vil meisle ut felles plattform sammen med FNB

  5. FNB Stavanger i internt møte for å drøfte koalisjonsalternativ

  6. STAVANGER HØYRE: Et skuffelsens stønn

  1. Debatt