Registrerer at Rødt har endret mening om Paradis

DEBATT: I et innlegg i Aftenbladet 24. april etterlyser Rødts Mìmir Kristjànsson en voksen debatt i Paradis. Den voksne debatten basert på fakta er faktisk den jeg etterlyser i mitt innlegg.

Publisert: Publisert:

«Det er et faktum at Rødt i bystyret har stemt for høyhus over åtte etasjer i nærheten av Paradis stasjon», skriver Hilde Karlsen. Foto: Illustrasjon/Base Property

Debattinnlegg

 • Hilde Karlsen
  Bystyrerepresentant (H) og konserntillitsvalgt i Aker Solutions ASA
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter en rekke leserinnlegg og artikler i Aftenbladet, Rogalands Avis og Nettavisen, full av en rekke halvsannheter og påstander, så kler det Mìmir Kristjànsson dårlig å innta offerrollen når noen går han i rette med den omtrentlige omgangen med fakta.

Det er et faktum at Rødt i bystyret har stemt for høyhus over åtte etasjer i nærheten av Paradis stasjon. Jeg registrerer i Kristjànssons innlegg at de nå er imot. Legitimt det, men et vedtak i bystyret må kunne stå seg lengre enn i to uker.

Rødt påstår videre at Aker BP legger premisser for utbygging. Det er fakta at det har vært jobbet med sentrumsplanen i sju år, lenge før Aker BP kom på inn i bildet.

Videre registrerer jeg nå at Rødt har endret mening. De sier nå at de er imot å legge til rette for en ny bydel med tanke på et stort selskap uansett om selskapets eier heter Røkke eller ikke. Å få det klarlagt synes jeg er fint, siden det motsatte har vært sagt tidligere i en rekke artikler og innlegg. Der hele poenget for Kristjànsson har vært å holde «Røkke – røkkla», som han har kalt det, borte fra Paradis.

Må skolere sin 1. kandidat

Jeg synes heller ikke det er for mye forlangt at Rødt skolerer sin 1. kandidat i hvilke vedtak Rødt har vært med på i bystyret. Skulle bare mangle, siden Rødt sin representant har bodd utenbys i en rekke år. Jeg registrerer at Kristjànsson synes dette er ufint, vel mulig det, men jeg synes vi må kunne forvente såpass.

Når det gjelder utviklingen i Paradis, så har det ikke stått på Høyre å få til noe her i årenes løp. Derfor synes vi det nå er på tide etter sju års jobbing med områdeplanen at vi får kommet i gang med den utbyggingen som byen nå trenger, både for å utvikle næringslivet og for å nå de ambisiøse klimamålene bystyret har vedtatt, også disse med Rødt sin ene stemme.

Må tåles

Så til Kristjànssons påstand om at jeg skal ha kalt ham stygge ting i mitt innlegg. Jeg kan ikke se at jeg har kalt han noe som helst, jeg har vært opptatt av å påpeke fakta i debatten. Det må tåles.

Ellers så ser jeg frem til en voksen og god debatt basert på fakta.

Les også

Mímir Kristjánsson: Paradis lost? – Nei, slett ikke!

Les også

Kari Raustein: Mímir overkjører sine forgjengere i Rødt

Les også

Hilde Karlsen: Stemmefiske viktigere enn fakta, Rødt?

Les også

Mímir Kristjánsson: Vi må kunne ha en voksen debatt, Høyre

Les også

Fire versjoner av Paradis


Les også

To arkitektforslag videre til «finale»

Les også

Presenterte Paradis-utbyggingen: – Sist undervurderte vi synspunktene hos folket

Les også

Kristin Hoffmann: «Når innbyggerne blir avfeid og får ego-stempel»

Les også

Marie-Theres Fojuth: «Fortett med vett!»


Publisert:

Les også

 1. Kan 500 meter lyd løfte Hillevåg?

Mest lest akkurat nå

 1. Endelig ute av isolasjon: Slik oppdaget Berisha at han kunne være koronasmittet

 2. Pasient tiltalt for draps­forsøk på lege

 3. Bekymret Solberg varsler nasjonale innstramminger

 4. Hårreisende og tragisk? Ordføreren er helt enig

 5. På lang sikt ser det ganske mørkt ut for Stavanger, dersom det fort­setter som i dag

 6. Silje rydder bare et kvarter hver dag. Likevel er det strøkent. Her er hennes beste tips

 1. Debatt
 2. Byutvikling
 3. Arkitektur