Registrerer at Rødt har endret mening om Paradis

DEBATT: I et innlegg i Aftenbladet 24. april etterlyser Rødts Mìmir Kristjànsson en voksen debatt i Paradis. Den voksne debatten basert på fakta er faktisk den jeg etterlyser i mitt innlegg.

«Det er et faktum at Rødt i bystyret har stemt for høyhus over åtte etasjer i nærheten av Paradis stasjon», skriver Hilde Karlsen. Foto: Illustrasjon/Base Property

Debattinnlegg

 • Hilde Karlsen
  Hilde Karlsen
  Bystyrerepresentant (H) og konserntillitsvalgt i Aker Solutions ASA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter en rekke leserinnlegg og artikler i Aftenbladet, Rogalands Avis og Nettavisen, full av en rekke halvsannheter og påstander, så kler det Mìmir Kristjànsson dårlig å innta offerrollen når noen går han i rette med den omtrentlige omgangen med fakta.

Det er et faktum at Rødt i bystyret har stemt for høyhus over åtte etasjer i nærheten av Paradis stasjon. Jeg registrerer i Kristjànssons innlegg at de nå er imot. Legitimt det, men et vedtak i bystyret må kunne stå seg lengre enn i to uker.

Rødt påstår videre at Aker BP legger premisser for utbygging. Det er fakta at det har vært jobbet med sentrumsplanen i sju år, lenge før Aker BP kom på inn i bildet.

Videre registrerer jeg nå at Rødt har endret mening. De sier nå at de er imot å legge til rette for en ny bydel med tanke på et stort selskap uansett om selskapets eier heter Røkke eller ikke. Å få det klarlagt synes jeg er fint, siden det motsatte har vært sagt tidligere i en rekke artikler og innlegg. Der hele poenget for Kristjànsson har vært å holde «Røkke – røkkla», som han har kalt det, borte fra Paradis.

Må skolere sin 1. kandidat

Jeg synes heller ikke det er for mye forlangt at Rødt skolerer sin 1. kandidat i hvilke vedtak Rødt har vært med på i bystyret. Skulle bare mangle, siden Rødt sin representant har bodd utenbys i en rekke år. Jeg registrerer at Kristjànsson synes dette er ufint, vel mulig det, men jeg synes vi må kunne forvente såpass.

Når det gjelder utviklingen i Paradis, så har det ikke stått på Høyre å få til noe her i årenes løp. Derfor synes vi det nå er på tide etter sju års jobbing med områdeplanen at vi får kommet i gang med den utbyggingen som byen nå trenger, både for å utvikle næringslivet og for å nå de ambisiøse klimamålene bystyret har vedtatt, også disse med Rødt sin ene stemme.

Må tåles

Så til Kristjànssons påstand om at jeg skal ha kalt ham stygge ting i mitt innlegg. Jeg kan ikke se at jeg har kalt han noe som helst, jeg har vært opptatt av å påpeke fakta i debatten. Det må tåles.

Ellers så ser jeg frem til en voksen og god debatt basert på fakta.

Les også

Mímir Kristjánsson: Paradis lost? – Nei, slett ikke!

Les også

Kari Raustein: Mímir overkjører sine forgjengere i Rødt

Les også

Hilde Karlsen: Stemmefiske viktigere enn fakta, Rødt?

Les også

Mímir Kristjánsson: Vi må kunne ha en voksen debatt, Høyre

Les også

Fire versjoner av Paradis


Les også

To arkitektforslag videre til «finale»

Les også

Presenterte Paradis-utbyggingen: – Sist undervurderte vi synspunktene hos folket

Les også

Kristin Hoffmann: «Når innbyggerne blir avfeid og får ego-stempel»

Les også

Marie-Theres Fojuth: «Fortett med vett!»


Les også

 1. Kan 500 meter lyd løfte Hillevåg?

Publisert:
 1. Debatt
 2. Byutvikling
 3. Arkitektur

Mest lest akkurat nå

 1. Ble kalt gris, veltet bord med boller og ellevill feiring: – Deilig å slå «Rolex-guttene»

 2. Trude (38) vart overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

 3. SUS-leger på sporet av livreddende blodprøve. Nå åpner de forskningssenter i Sandnes

 4. Politiet måtte stoppe sjalusidrama på Olivia

 5. Russebuss-russ raser mot rulleforbud – får støtte fra jurist

 6. Viking-børsen: «Fantastisk scoring og enda bedre feiring»