Full oversikt over politikernes honorarer!

DEBATT: Debatten om habiliteten til politikere med store kommunale styrehonorarer i kommunale foretak har aktualisert behovet for mer åpenhet om folkevalgtes honorarer i forbindelse med ulike verv.

Øyvind Jacobsen, Stavanger Ap.

Debattinnlegg

 • Øyvind Jacobsen
  Øyvind Jacobsen
  Kommunestyrerepresentant i Stavanger (Ap)
Publisert: Publisert:

Det har gått under radaren, men dette har faktisk samarbeidspartiene i Stavanger allerede gjort noe med. Ap, FNB, Rødt, MDG, Sp og SV vedtok i budsjettmøtet i desember at kommunen skal presentere en oversikt over hvilke ulike kommunalt oppnevnte verv den enkelte politiker har – og hvor mye vedkommende årlig får i honorarer for disse.

Under de foregående 24 årene med Høyre-styre i Stavanger har det aldri vært en slik oversikt tilgjengelig. Samtidig har antallet styreverv og honorarer til utdeling for politikere økt i stort tempo.

Åpenhet om slike forhold bør være et minstekrav for hva innbyggerne får innsyn i om sine folkevalgte. I tillegg bør naturligvis politikerne selv også registrere private verv og eierinteresser i det sentrale styreregisteret.

Les også

 1. Beskylder kommunedirektøren for å drive maktkamp

 2. Kommune­direktøren og avisens enkle logikk om habilitet, fører galt av sted

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet om gjenåpningsnatten: - Lenge siden vi har hatt det så travelt

 2. Slik ble gjenåpningen feiret i Fargegata: - Endelig!

 3. Kristoff har tjent 100 mill. på sykkeleventyret

 4. Cuba-vibber blant palmer og blomsterflor på Sola

 5. – Velkommen tilbake!

 6. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand