Andre kan krangle, Høyre skal handle

DEBATT: Med Høyre skal Stavanger være Norges ubestridte energihovedstad. Vi skal legge til rette for flere trygge jobber og et samfunn der alle blir inkludert.

Publisert: Publisert:

«Vi mener Stavanger fortjener handlekraft og nye ideer, ikke en mørkerød hjemme-alene-fest med uansvarlig pengebruk og fagre lovnader», skriver Sissel Knutsen Hegdal og Aleksander Stokkebø. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Sissel Knutsen Hegdal
    2. kandidat for Stavanger Høyre
  • Aleksander Stokkebø
    Stortingsrepresentant og kommunestyrekandidat nr.59, Stavanger Høyre
Les også

Torstein Tvedt Solberg: Det lyseblå Stavanger Høyre er en myte

I et leserinnlegg 28. august klarer Torstein Tvedt Solberg i Arbeiderpartiet den imponerende kunsten å bare kritisere, uten selv å et eneste forslag til løsning. Hadde svartmaling vært en OL-gren, hadde han utvilsomt vunnet gull. Det er tydelig at Ap allerede før valget er tomme for ideer – og bare lover mer penger til alt for å vinne makt.

Vi siddiser har all grunn til å være stolte av Norges beste og flotteste kommune. Samtidig må vi må forstå den tiden vi lever i ta tak i utfordringene som ligger foran oss. Vi skal bygge en moderne og grønn by for fremtiden, som de unge vil flytte hjem til når de er ferdig med å studere.

Den eneste nye ideen til Ap ser ut til å være mer penger til alt.

Flere trygge jobber

Vår viktigste oppgave er å legge til rette for flere trygge jobber i nye næringer. Vi ble nylig kåret til landets beste kommune for næringslivet, og det skapes rekordmange bedrifter og jobber. I fortsettelsen skal vi jobbe aktivt for at energiselskapene fortsatt legger hovedkontorene sine til byen vår og at Stavanger forblir en av Norges beste byer for å starte og drive bedrift.

Vi skal også være en inkluderende by, med plass og muligheter for alle. De siste årene har Høyre-styrte Stavanger ledet vei og tatt vår del av ansvaret for sårbare mennesker på flukt. Mange kom her med lite eller ingenting. Det gjør at vi har en ekstra krevende jobb foran oss – for å inkludere alle i samfunnet. Selv om barnefattigdommen i Stavanger er under halvparten av det den er i Ap-styrte Oslo, er vi ikke fornøyde før alle får en trygg og god oppvekst.

Les også

Endre (18) fikk ni tilbud om læreplass

Les også

Stavanger Høyre heier på utelivet, sats på arbeidsplassene i sentrum?

Starte i barnehage og skole

Da må vi starte i barnehagen og skolen, hvor vi over flere år har styrket budsjettene. Rekordmange lærere får etter- og videreutdanning. Det blir flere helsesykepleiere, slik at elevene kan få hjelp når de trenger det. Vi har innført chromebook i skolen, slik at lærerne får bedre verktøy og elevene flere tilbakemeldinger underveis. Høyre styrker Stavanger-skolen steg for steg. Samtidig trenger vi ikke å dra lenger enn til Sandnes for å se Ap-politikken i praksis, med kutt i skole og tidlig innsats.

Opptatt av kvalitet og tilbud

Tvedt Solberg går til angrep på at det ikke bare er det offentlige som leverer tjenester til innbyggerne. Det viktigste for Høyre er ikke om barnehagen drives av barnehagelæreren Ragnhild eller kommunen, vi er mer opptatt av kvaliteten og tilbudet for barna. Derfor setter vi nå inn flere barnehagelærere og trygge voksne, slik at de små skal få den oppfølgingen de fortjener.

Det blåser en næringsfiendtlig vind over venstresiden, og det siste vi trenger, er en mørkerød allianse der Ap slepes etter beina av sine radikale kamerater i SV og kommunistiske Rødt. Dessverre har Kari Nessa Nordtun bekjent et nærere politisk slektskap til Rødt, som angriper næring etter næring; enten det er oljå, sjømaten eller turismen. Det blir ikke mye energihovedstad av et samarbeid som domineres av partier som vil legge 300.000 jobber i vår største og viktigste næring – og stemmer mot prosjektene som gir oppdrag til Rosenberg og den lokale leverandørindustrien.

Mer penger til alt

Den eneste nye ideen til Ap ser ut til å være mer penger til alt. Vi mener Stavanger fortjener handlekraft og nye ideer, ikke en mørkerød hjemme-alene-fest med uansvarlig pengebruk og fagre lovnader. Vi må holde orden i huset, og Stavanger Høyre tar gjerne på seg ansvaret.

Publisert: