Hvorfor skal eldre bli en salderingspost i kommunebudsjettet?

DEBATT: Vi i Senior Norge er totalt uenig i at sykehjemsplasser skal legges ned i Stavanger. Vi har allerede for få plasser.

– Vi forventer at det blir fortgang i bygging av 2. byggetrinn ved Ramsvigtunet (bildet) og at sykehjemmet, Jåttå-vest, blir planlagt og bygget snarest mulig. Det er for lenge å vente til 2026, skriver Aud Klovning Knudsen.

Debattinnlegg

 • Aud Klovning Knudsen
  Styremedlem i Senior Norge/Stavanger
Publisert: Publisert:

Mange korttidsplasser blir brukt til dem som venter på fast plass. Dermed har vi for få plasser til dem som trenger noen uker for å bli i bedre form for så å komme hjem igjen. Disse plassene er særlig viktige for dem som bor alene. Korttidsplassene er også viktig for å gi avlastning til alle pårørende som har ansvar for syke slektninger.

Det er en skam at to sårbare grupper nå settes opp mot hverandre. Hvorfor er det ikke kjøpt/bygget hus, så de kan få samlokalisere sted til dem som trenger avlastning? Dette er vel ikke et nytt problem?

Det skal i hvert fall ikke være sykehjemsbeboere som skal lide for dårlig planlegging for å få til samlokalisering.

Les også

25–30 sykehjemsplasser foreslås nedlagt

Forkast forslaget

Nå forventer vi eldre i byen vår at politikerne i Utvalg for helse og velferd forkaster dette forslaget om nedlegging av 25–30 sykehjemsplasser. I stedet forventer vi at det blir fortgang i bygging av 2. byggetrinn ved Ramsvigtunet og at sykehjemmet, Jåttå-vest, blir planlagt og bygget snarest mulig. Det er for lenge å vente til 2026.

Staten betaler 50 prosent av byggekostnadene, og momsen blir refundert. Hva venter dere politikere på? Det er eldrebølgen kommer. Det er vi trenger disse plassene.

Million-klassen

Dere har vilje til å forskuttere infrastrukturen til den nye Madla/Revheim-utbyggingen som de rikeste utbyggerne i byen skal gjennomføre. Dette er i million-klassen.

Hvorfor skal vi eldre bli en salderingspost i kommunebudsjettet? Nå forventer vi at både sykehjem og avlastningsboliger prioriteres. Et samfunn blir vurdert ut fra hvordan de behandler sine svakeste borgere. Det håper vi at politikerne i posisjon forstår.

Les også

 1. – Hvem skal stelle moren din? Hvor syk skal hun være før hun får hjelp?

Publisert:
 1. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 2. Politiet etterforsker truck-ulykke

 3. Nå får du 1200 kroner for fire piggdekk i Stavanger

 4. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

 5. 68 Nortura-ansatte mister jobben på Forus: – En ned­slående beskjed

 6. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger