Vi bør prioritere bypark på Ruten framfor parkeringsplasser

DEBATT: Som ungdom i Sandnes, slik 1/3 av våre innbyggere er, vil jeg forklare Næringsforeningen og Dag Halvorsen hvorfor vi burde prioritere en bypark på Ruten framfor flere attraktive parkeringsplasser.

«I dag er hjertet av Sandnes sentrum en grå parkeringsplass, og det er ikke trivelig for noen andre enn Næringsforeningen å ha en parkeringsplass på Ruten», skriver Milan Aran. Foto: Åsmund Ådnøy

Debattinnlegg

 • Milan Aran
  Milan Aran
  Sandnes og Jæren Unge Høyre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kjære Dag Halvorsen fra Næringsforeningens ressursgruppe for Sandnes – den 3. april argumenterte du i Aftenbladet for at det bør bygges flere attraktive parkeringsplasser i sentrum og frarådet sterkt å fjerne parkeringsplassene på Ruten for å lage bypark.

Ikke trivelig

Alle i regionen vet hva slags rykte Ruten har. Det er ikke et trivelig sted å være en fredagskveld. Sandnes sentrum er en av kjernesakene som har gitt Sandnes et slags «ghetto»-rykte, nettopp på grunn av bymiljøet og hvem som oppholder seg på Ruten. I dag er hjertet av Sandnes sentrum en grå parkeringsplass, og det er ikke trivelig for noen andre enn Næringsforeningen å ha en parkeringsplass på Ruten.

Les også

Parkering under park kan løse floken på Ruten

Hvordan kan du mene vi får en mer levende by i Sandnes ved å lage en parkeringsplass i hjertet av sentrum? Og hvordan ser en attraktiv parkeringsplass ut? Skal vi brukte et par hundretusen kroner på at noen arkitekter skal tegne oss en attraktiv parkeringsplass slik at det ser fint ut å parkere bilen sin i Sandnes sentrum? Det mener iallfall ikke vi unge i Sandnes.

Dag Halvorsen fryktet at gamlebyen kan tape på at parkeringsplassene på Ruten blir fjernet til fordel for byparken, men hvordan kan man mene dette når det finnes 50 andre parkeringsplasser i sentrum, hvor rundt 27 av dem er nær Langgata? Det er disse som aldri blir brukt, nettopp på grunn av Ruten. Dersom disse hadde blitt brukt oftere, så kan butikkene og næringslivet utenfor Ruten blomstre fordi flere benytter seg av parkeringa der.

Sunt og grønt bymiljø

Det er lett å si vi trenger en parkeringsplass på Ruten når dere kjører til de attraktive kontorene deres på Forus hver ukedag, men det er vi unge i Sandnes som tar bussen der hver eneste dag eller treffer på venner, og en finere parkeringsplass er ikke det vi trenger. Det vi trenger er et sunt og grønt bymiljø. En bypark med muligheter for aktiviteter og gode omgivelser som samler byen til en plass som er viktig for ungdom i Sandnes.

Kjære Dag Halvorsen, når det er sommer og du er i Sandnes sentrum, hva er det du vil mest? Sette deg ned i parken med familien og venner og nyte sollyset i grønne omgivelser eller vil du vente på at noen skal parkere på den attraktive parkeringsplassen?

Les også

 1. Døra på gløtt for fortsatt parkering på Ruten

Publisert:
 1. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Går inn for å forlenge smitte­vern­tiltakene i Stavanger til 8. februar: - Situasjonen er fortsatt svært alvorlig

 2. Bor du i borettslag, i Smeaheia, i Bjergsted, på Hinna eller har du hus i naturfarge? Da bør du lese dette

 3. Matvognen måtte etter­fylle tre ganger sist helg: Hytte­folket vil ha middag med til fjell­heimen

 4. Parkeringskaos i Brekko

 5. Søstrenes idyll i Ryfylke er truet av utbyggingsprosjekt: - Helt vanvittig

 6. To båter har gått ned på islagt fjord på Høle