Hvil i fred, Hepworth!

«For kunstkritiker Trond Borgen må det da være mer givende å gi kritikk til de årlige, alternerende utstillingene inne i kunstmuseet fremfor å stå ute i hagen og gi ny, årlig kritikk av Hepworth-skulpturen», spør Rolf Schreiner.
  • Rolf Schreiner
    Rolf Schreiner
    Stavanger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I sin artikkel i Aftenbladet 2. januar om kunståret 2016 bruker Trond Borgen formuleringen «det skandaløse salget av Hepworth-skulpturen».

Ikke klar over alternativene?

Det kan man kanskje tolke dit hen at det fremdeles er presumptivt oppegående mennesker i denne byen som ikke er klar over hva som var alternativene for Kunsthall Stavanger for tre år siden.

Les også

Utstillingene betales med Hepworth-penger

  • Alternativ 1. Et tomt skall av en bygning med null innhold og null drift – men en flott, verdifull skulptur ute i hagen, inneklemt mellom busker og trær så den knapt var synlig. (Jeg tør anslå at under 1 promille av byens befolkning visste om skulpturens eksistens.)
  • Alternativ 2. Et levende museum for samtidskunst fra hele verden – men ingen skulptur i hagen.

Jeg er hjertens klar over at byens kunst-noblesse foretrekker alternativ 1 (jfr. deres rettssak og ankesak), men for kunstkritiker Borgen må det da være mer givende å gi kritikk til de årlige, alternerende utstillingene inne i kunstmuseet – enten han liker dem eller ikke – fremfor å stå ute i hagen og gi ny, årlig kritikk av nevnte skulptur.

Les også

Nå skal Hepworth-millionene tas i bruk

Takk for det

Og hvilket alternativ den store befolkningen ønsker, er jeg ikke i tvil om. Hvil i fred, Hepworth. Du ga penger til spennende og nyskapende utstillinger for kunstinteresserte i vår region i minst en generasjon fremover – og takk for det.

Kanskje barnebarna til dagens kunst-noblesse vil se poenget.

Publisert: