Vi har kjempet hardt for Austre Åmøy mot både stat og fylkeskommune

DEBATT: Det er leit at en del av befolkningen har en oppfatning om at kommunen jobber mot det flotte lokalsamfunnet deres, og at Stavanger ikke tar hensyn til deres behov og interesser.

«Stavanger kommune har jobbet for å få gode løsninger for vei og fortau på Austre Åmøy», skriver Morten Landråk Asbjørnsen i Høyre. Foto: Jonas Haarr Friestad

Debattinnlegg

 • Morten Landråk Asbjørnsen
  Morten Landråk Asbjørnsen
  Stavanger bystyre og Tasta bydelsutvalg, Høyre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er trist å lese beboer Kirsten Øvregaard sine betraktninger om Stavanger kommunens innsats på Austre Åmøy.

Staten stoppet oss

Stavanger kommune har jobbet hardt og presset på for beboerne på Austre Åmøy. Vi stilte mannsterke opp for å finne best egnede område for utbygging. Vi ga klar beskjed til fylkeskommunen og staten, gjennom fylkesmannen, om hvor vi ville bygge. Det var helt tydelig at dette ikke var dyrket mark. Vi fortalte at dette var avgjørende for å holde liv i skolen. Vi fikk ikke gehør. Staten stoppet oss, uansett hva Stavanger prøvde på.

Stavanger kommune har jobbet for å få gode løsninger for vei og fortau på Austre Åmøy. Likevel har det seg slik at det er en fylkesvei som går ut til øya, og derav ikke en vei Stavanger kommune har ansvar for. Fylket var ikke interessert i å bygge fortau på denne veien. Dette sa vi klart i fra om at ikke var akseptabelt. Vi var opptatt av å trygge veien for innbyggerne på øya. Det er derfor Stavanger kommune har satt av fem millioner kroner nettopp for å bidra til å bygge fortau. Dessverre er ikke alle partier enig om at trafikksikkerhet er en viktig prioritering. Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative budsjett å kutte disse fem millionene. Her ser vi klart at Arbeiderpartiet svikter Austre Åmøy, mens Høyre og flertallet tar ansvar for trafikksikkerheten.

Les også

Beklager, men jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av Austre Åmøy

Like frustrerende for oss

Noen ganger har det seg dessverre slik at staten eller fylkeskommunen setter en stopper for de ønskene Stavanger kommune har i sin egen kommune. Det er like frustrerende for oss, som det er for innbyggerne, å bli motarbeidet på de ønsker vi har innenfor egne kommunegrenser.

Som bystyrepolitikere er vi opptatt av hele kommunen. Vi er opptatt av å ta alle som bor i Stavanger på alvor, og det føler jeg vi gjør. Vi har kjempet hardt for Austre Åmøy mot både stat og fylkeskommune, og vi vil alltid kjempe for å få til beste mulige løsninger for innbyggerne.

Les også

 1. Austre Åmøy vil ha folkeavstemming om kommunetilhørighet

 2. Første skoledag for siste gang på Austre Åmøy

 3. Austre Åmøy barnehage sliter

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Sykehusinnleggelser med covid-19 øker på SUS - ung pasient på respirator

 2. Vaksine-sms fikk hele systemet til å knele

 3. Jarstein innlagt på sykehus etter koronasmitte

 4. – Når narkotika er forbudt, bør det ha konsekvenser å være i besittelse og skaffe seg narkotika

 5. Lang ventetid for hageavfallsdunker i Sandnes

 6. Hadia Tajik om fødselsdrama: – I løpet av seks dager, var jeg fire ganger på operasjons­bordet