Det lukter ikke akkurat asfalt av Ap i Stavanger

DEBATT: Det er intet politisk parti som har påført det norske folk så høye og så mange avgifter i norgeshistorien som Arbeiderpartiet.

«Da Frp omsider fikk flertall for å kutte i bompengene, stemte Arbeiderpartiet og resten av sosialistisk side mot», skriver Kristoffer Sivertsen og Leif Arne Moi Nilsen.

Debattinnlegg

 • Kristoffer Sivertsen
  Bystyremedlem, Stavanger Frp
 • Leif Arne Moi Nilsen
  Bystyremedlem, Stavanger Frp
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I valgkampen hevdet Ap at de krevde mer penger til Nord-Jæren for lavest mulig bompenger. Fra Stortingets talerstol lovet Ap’s transportpolitiske talsperson senest den 14. desember at det ikke kommer til å bli lavere bompenger i Oslo eller de andre store byene våre. Med et smil.

Det blir derfor å kaste stein i glasshus når Ap’s Dag Mossige spør: «Hvem er de største landeveisrøverne, Frp» i Aftenbladet 9. desember. Svaret på det vet han utmerket godt selv. Det er selvsagt Arbeiderpartiet. Det er intet politisk parti som har påført det norske folk så høye og så mange avgifter i norgeshistorien.

Mens Arbeiderpartiet forlot landets veier råtnende på rot, legges det nå frisk asfalt i landets krinker og kroker.

Smålig av Ap

Det lukter ikke akkurat asfalt av Arbeiderpartiet i Stavanger. Her er Arbeiderpartiet 52 millioner kroner i fra Frp og flertallspartienes budsjetterte satsing på vei i byen. Smålig er det av Arbeiderpartiet å ta ut pengene foreslått av rådmannen til utbedring av Kongsgata. For bilistene er det spesielt verdt å merke seg at Ap ikke har bevilget penger til å ta tak i trafikkproblemene i Hillevåg en gang.

På tross av mange forsøk fra Arbeiderpartiet i landets fylker og kommuner, har Frp klart å dempe bompengefesten deres. Rundt 30 bompengeprosjekter landet rundt får kuttet gjelden med en halv milliard norske kroner. Det betyr lavere kostnader for bilistene. Men det tok Frp mange forsøk for å få flertall på Stortinget for bompengekutt. Da Frp omsider fikk flertall for å kutte i bompengene, stemte Arbeiderpartiet og resten av sosialistisk side mot!

Hva har Ap gjort når Frp har klart å finne tiltak for å redusere bompengene? Jo, de har selvsagt tenkt på nye måter å forsvare økte bompenger på. Mine damer og herrer la oss introdusere Ap’s seneste hjertebarn: Rushtidsavgiften. Premiere i Stavanger og omegn høsten 2018. I hovedrollen: En dyrere hverdag for folk flest. Regi: Arbeiderpartiet og de andre avgiftsvennene på fylkestinget.

Norgesrekord

Arbeiderpartiets omfordelingspolitikk går ut på å ta fra bilistene og gi til alle andre formål. Det er en grunn til at landet og infrastrukturen i Norge ikke blitt bygget på mange tiår før Frp kom i regjering. Mens Arbeiderpartiet forlot landets veier råtnende på rot, legges det nå frisk asfalt i landets krinker og kroker. Fremskrittspartiet i regjering har norgesrekord i å bevilge penger til vei. Det skal vi fortsette med og vi skal fortsette kampen mot Arbeiderpartiets bompengefest. Vi gir oss aldri!

Les også

 1. «Holdes Stavanger som gissel av fylkeskommunen?»

 2. Hvem er de største landeveisrøverne, Frp?

Publisert:
 1. Debatt
 2. Arbeiderpartiet (Ap)
 3. Dag Mossige
 4. Leif Arne Moi Nilsen
 5. Kristoffer Sivertsen

Mest lest akkurat nå

 1. 28-åringen kjøpte bare brukte klær i et helt år: – Det kostet meg to tusen kroner

 2. De leier ut trehytter i skogen på Ogna – med boblebad, sauna og utedusj

 3. Kvitsøyferja går som normalt

 4. Ole Kallelid er død

 5. Stampuben er deres andre hjem: – Plassen er veldig viktig for livet mitt

 6. Kurt Kristensen er død