Murmansk Terrasse II

DEBATT: Vi har nå fått den styggeste offentlige bygningen i Nord-Europa rundt hjørnet her, det nye sykehjemmet, Lervig sykehjem.

Stygt: «Litt grønnmaling, liksom for å passe med farger som var på tinnfabrikken i sin tid, som et slags alibi», skriver Per Gram. Foto: Jon Ingemundsen

Debattinnlegg

 • Per Gram
  Per Gram
  Rosenli
Publisert: Publisert:
Les også

Bli gammel med drømmeutsikt

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Flott inni, men stygt som juling. Det er en kasse med triste, døde fasader uten fargespill av noen art. Litt grønnmaling, liksom for å passe med farger som var på tinnfabrikken i sin tid, som et slags alibi. Dette kan ikke være tegnet av en arkitekt, men en med kurs i teknisk tegning.

Ny brannstasjon

I Aftenbladet fredag 25. august viser en utsikten derfra mot sjøen. Der kommer nå en ny offentlig bygning, en brannstasjon. Så mye for den fine utsikten. Omtrent samtidig slås det stort opp at regjeringen og kommunen har lagt sin elsk på Storhaug nordøst og skal bidra til å heve eksempelvis Emmaus levekårssone som ligger på 4. siste plass. Der bor jeg.

Vi som følger med, vet følgende: Av alle de fire største byene i Norges samlede levekårssoner eller bydeler, er Storhaug dårligst stillet med grøntareal per innbygger. Nå får vi mer betong, stygge bygg og asfalt.

Du vil bli lurt

Levekårsundersøkelser er kun et skuebrød og ikke verdt papiret det er skrevet på. Merk deg at det ikke spiller noen rolle hvilket parti du stemmer på til valget: Du vil bli lurt av overraskende samarbeidskonstellasjoner som ingen har tenkt på før regjeringen står der foran Slottet. Og ingen tenker på Storhaug nordøst må du tro.

Les også

 1. Thriller til siste slutt da Lervig ble valgt

Publisert:
 1. Debatt
 2. Sykehjem
 3. Storhaug

Mest lest akkurat nå

 1. Brødet han baker koster 150 kroner. Likevel blir han utsolgt hver uke

 2. Maktdemonstrasjon av skadeskutt Oilers – ydmyket Storhamar

 3. Norge overkjører Tyskland

 4. Hun trodde hun skulle arve 4 millioner av søsteren. Men pengene gikk til Frelsesarmeen og SOS-barnebyer

 5. Domkirken kan få nytt hovedalter i stål. Det skaper diskusjon

 6. Overraskende julegave til Stavangeren