Jeg må ha steiner i nevene for å beskytte meg mot måkene

MÅKER: Jeg kjenner meg igjen i det som beskrives i artikkelen om blødende mennesker som oppsøker apotek etter måkeangrep.

Måkene er i ferd med å bli en stor plage både for turgåere og kafeer. Antall måker bør derfor reduseres, skriver Arne Norheim. Foto: Knut S. Vindfallet

Debattinnlegg

  • Arne Norheim
    Sandnes
Publisert: Publisert:

Rundt årsskiftet flyttet jeg inn i leilighet i nybygget «Ovalen» på kaien i Sandnes. Fantastisk flott leilighet, beliggenhet og utsikt i sentrum av byen. For å holde formen går jeg lange daglige turer og nyter omgivelsene, med ett unntak – Måkene.

Når jeg nå går min daglige tur i kaiområdet, må jeg ha med kastestein i nevene for å ha noe å forsvare meg med hvis måkene angriper og det hender ofte. De stuper ned mot meg og kommer cirka to meter fra meg i stor hastighet. Selv om de er fredet, må jeg ha rett til å forsvare meg.

Måkene er også i gang med å forsure utelivet i Sandnes sentrum. Utendørsrestauranter opplever nå at måker blir en pest og plage. De setter seg ved forlatte bord i nærheten av gjester og håper å finne matrester. De blir stadig frekkere.

Etter min vurdering er disse fuglene i ferd med å redusere kvaliteten til det flotte sentrum som Sandnes er ferd med å bygge i havneområdet.
Antall måker må reduseres og totalfredningen opphøre. Vi som bor i sentrum må også ha rettigheter – ikke bare måkene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gladnyhet om skatt i Stavanger

  2. Ny skisse gir plaster på sårene i Bymiljøpakken

  3. To lokale bedrifter har dratt inn 327 millioner i arbeid for ett datasenter

  4. Vikings daglige leder: – Det har vært noen hektiske, spesielle og vonde dager

  5. Familien vil ikke bruke mer tid på drapsmannen

  6. Brann i gjenbruksbutikk i Stavanger