– Wedlers påstander er delvis uriktige

FrPs ordførerkandidat bruker siste dag i valgkampen til å rakke ned på de andre partiene. Det er fint å vise frem forskjellene mellom oss som stiller til valg, men bildet er unyansert og delvis uriktig og fortjener fakta.

Publisert: Publisert:

Eirik Faret Sakariassen, gruppeleder og bystyrerepresentant Stavanger SV

Debattinnlegg

 • Eirik Faret Sakariassen
  SV-politiker i Rogaland
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Wedler fremstiller det som om SVs eneste sak denne valgkampen har vært våre planer for Nytorget. Det stemmer selvsagt ikke. Vi har flere saker som jeg vil vise frem.Først vil jeg si at noe av det SV kanskje tydeligst har vist, både gjennom oppslag, leserinnlegg og kronikker, og det er vår tillitsreform innenfor eldreomsorgen. Vi har sagt vi til ta kampen for en eldreomsorg med flere pleiere og uten stoppeklokker. Ansatte skal få mer tillit for å gi bedre omsorg til de som mottar hjemmebaserte tjenester.nderfor brukte jeg også min sommerjobbuke i Hillevåg hjemmebaserte tjenester.

SV har også vist våre ambisjoner for Stavanger-skolen: vi vil ha flere lærere! 1 lærer pr. 15. elev på 1.-4. trinn, og 1 lærer pr. 20. elev på 5.-10. trinn. Vi vil sikre skolen økte budsjetter, etter mange år med skolenedskjæringer. Vi ønsker også en skole uten hjemmelekser, fordi lekser forsterker ulikhet. Det vil gi ungene mer fritid, det vil gi alle likere mulighet gjennom skolelekser med lærer tilstede og det vil gi familiene mer kvalitetstid sammen!

Vi har også tatt kampen for tryggere og reinere byluft i Stavanger. Utslippene i lufta du og jeg puster inn ligger over det staten setter som helsegrense fra 2016. Derfor må vi sette i gang tiltak raskt! SV har derfor lansert et sykkelløft og bragt bybanen tilbake i debatten. Vi er Stavangers miljøparti som både kjemper mot økende forurensing og mot økende forskjeller.

Jeg er også veldig stolt av SVs kampanje "Eg <3 Nytorget". Fordi det gjør jeg og det gjør SV. Vi har sagt nei til nytt tinghus, ja til en park, til en utescene for kunst og kultur, til større områder for uteservering og restauranter og for at Metropolis skal bli der det er. Det vil også gi arbeidsplasser — i tillegg til et nytt tinghus et annet sted i byen.

Wedler vet at SV og andre har løftet mange saker, men forenkler. Folk som har fulgt med i valgkampen vil selvsagt gjennomskue det. Jeg er glad for å få vise bredden i SVs hovedsaker, som kommer fra vårt helhetlige program.

Godt valg!

Med vennlig hilsen

Eirik Faret Sakariassen

Les Wedlers innlegg her:

Publisert:

Les også

 1. Beklager, dette gjorde jeg feil i valgkampen

Mest lest akkurat nå

 1. Viking leier ut tre spillere

 2. Leter etter John Olav med full styrke

 3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 4. Dette skjedde i natt

 5. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

 6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 1. Debatt