Wirak opptrer dobbeltmoralsk og udemokratisk!

VINDKRAFT: I Sandnes vil ordfører Stanley Wirak (Ap) at lokaldemokratiet skal råde, mens i Sirdal der han selv er grunneier, vil han ikke at lokaldemokratiet skal stå i veien for han og 19 andre grunneieres økonomiske interesser i vindkraftutbygging.

I Sirdal kommune hvor Wirak er grunneier, synes han åpenbart at det ikke er så viktig med lokaldemokrati, da det vil stå i veien for ham og 19 andre grunneieres økonomiske interesser.

Debattinnlegg

 • Thor Krefting Nissen
  Oslo
Publisert: Publisert:

Stanley Wirak (Ap) som er ordfører i Sandnes, men også grunneier i Sirdal kommune, har sagt nei til vindkraft i Sandnes. Der har vel antageligvis Wirak den holdningen at han ønsker at vindkraftkonsesjon skal avgjøres av innbyggerne i en folkeavstemning med 67 % flertall og 75 % valgdeltakelse, for en utbygging som også må godtas av plan -og bygningsetaten.

I Sirdal kommune hvor Wirak er grunneier, synes han åpenbart at det ikke er så viktig med lokaldemokrati, da det vil stå i veien for ham og 19 andre grunneieres økonomiske interesser. Disse har inngått en avtale med Norsk Vind Energi om å stille grunn til disposisjon for vindmøller som er mellom 200 og 250 meter høye. Da er fugleliv, ødeleggelse av natur og hva resten av innbyggerne i Sirdal kommune mener om saken, av total underordnet betydning.

Det at Wirak hevder at det ikke bor et eneste menneske der vindmøllene skal være, mens de i Sandnes ligger tett på folk, er en avsporing og ikke noe argument for vindmøller i Sirdal. Det er prosessen og holdningen til Wirak som er dobbeltmoralsk og udemokratisk.

Den økonomiske diktatur-kvartetten Norsk Vind Energi, grunneiere, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Olje- og energidepartementet (OED) ønsker selv å avgjøre saken på bakrommet, uten ubehagelig innblanding og protester fra innbyggerne i Sirdal kommune. Har lokaldemokratiet og Sandnes og Sirdal kommuner bruk for sånne politikere?

Publisert:
 1. Stanley Wirak
 2. Vindkraft

Mest lest akkurat nå

 1. Skuespiller Kjersti Holmen er død

 2. Syklist til SUS med luft­ambulanse etter ulykke på Buevegen

 3. Politiet om gjenåpningsnatten: – Lenge siden vi har hatt det så travelt

 4. Slik ble gjenåpningen feiret i Fargegata: - Endelig!

 5. Så det var altså slik livet etter pandemien skulle vera. Smertefullt

 6. Feiret poteten hele helgen: – Den gode, gamle festival­stemningen er tilbake på Jæren