MDG bidrar med åpenbar desinformasjon

DEBATT: Vi utsetter et vedtak fordi vi venter på mer og bedre dokumentasjon. Det er ikke nærheten av å «stoppe» et vedtak. Reell uenighet er en stor del av politikkens natur. Det lever vi godt med. Men oppkonstruert uenighet tar seg ikke ut.

Publisert: Publisert:

«Vi lurer rett og slett på om MDG fikk med seg forslaget vårt og voteringen. Realiteten er at vi utsatte saken til neste møte», skriver Per A. Thorbjørnsen (V) og Anne-Kathrine Bergh, (H). Foto: Colourbox

Debattinnlegg

 • Per A. Thorbjørnsen
  Leder i kommunalstyret for miljø og utbygging (V)
 • Anne-Kathrine Bergh
  Kommunalstyret for miljø og utbygging (H)
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Lørdag 10. desember hadde Torfinn Ingeborgrud og Michelle Flagstad fra MDG et leserinnlegg i Aftenbladet, som ikke kan få stå uimotsagt. Hvordan det er mulig å vrenge en sak til det ugjenkjennelige og langt inn i det meningsløse er det knapt mulig å begripe.

Saken handler om kunstgressbaner, mer presist hva kunstgressbanene i kommunen er laget av.

Inderlig feil

Ulike partier har tidligere uttrykket bekymring for om ifyllet i dagens baner kan ha negative konsekvenser for helse og miljø. MDG skal ha honnør for å rette ytterligere oppmerksomhet på en viktig sak. Når vi lager nye baner og rehabiliterer eksisterende, er det viktig at vi velger best mulig ifyll, både når det gjelder hensynet til helse, miljø og kvalitet, til en pris vi kan håndtere. Dette er noe vi i flertallspartiene er svært opptatt av.

Når Ingeborgrud og Flagstad anklager både flertallspartiene og Arbeiderpartiet i kommunalstyret for miljø og utbygging (KMU) for å stanse vedtaket om utprøving av alternativt ifyll, er det så inderlig feil, at vi rett også slett lurer på om MDG fikk med seg forslaget vårt og voteringen. Realiteten er at vi utsatte saken til neste møte!

Avventer en rapport

I forkant av møtet i kommunalstyret tok vi kontakt med Miljødirektoraret. Direktoratet meldte at innen utgangen av året er det ventet en rapport fra myndighetene som vil gi oss mer informasjon om konsekvenser for miljø og helse ved bruk av kunstgress. Det er en sak hvor kommunene blir anbefalt hva de skal gjøre med dagens bruk av plast i kunstgressbaner. Derfor gikk Arbeiderpartiet og flertallspartiene sammen om å avvente denne rapporten. Ganske enkelt fordi det er lite fornuftig å gå i gang med forsøksordninger og utprøvinger nå hvis det skulle vise seg å være andre alternativer som er bedre om svært kort tid.

Publisert:

Les også

 1. - Miljøfarlige og kreftfremkallende stoffer i kunstgressbaner må forbys

Mest lest akkurat nå

 1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

 2. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 3. – De kaller det tidenes funn i Norge

 4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

 5. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

 6. – Minner Trump om at han ikke er diktator

 1. Kunstgress
 2. Miljø
 3. Torfinn Ingeborgrud
 4. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
 5. Debatt