Litt mer om byfortetting og klima

«Mitt innlegg så kun på CO2-konsekvensene fra transport ved lokaliseringen av Sykehuset, mens Lundberg drøfter lokaliseringsvalget. Det er to forskjellige diskusjoner», skriver Harald N. Røstvik.

Debattinnlegg

 • Harald N. Røstvik
  Harald N. Røstvik
  Professor ved Universitet i Stavanger, Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Siv.ark KAP og lærer i byplanlegging ved UiS, Henrik Lundberg, kommenterte 13.12. min artikkel i Aftenbladet av 9 desember. I stedet for å forholde seg til innholdet i min artikkel som ble sendt Aftenbladet med tittel «Byfortetting og klima» og å diskutere den empiri som lå til grunn for TØIs rapport om CO₂-utslipp fra transport, starter han en helt annen diskusjon. Han tillegger meg holdninger og meninger jeg ikke har uttrykt.

Mitt innlegg så kun på CO₂-konsekvensene fra transport ved lokaliseringen av Sykehuset, mens Lundberg drøfter lokaliseringsvalget. Det er to forskjellige diskusjoner. Lokaliseringen er avgjort, men hva konsekvensene blir må vi også etter hvert forholde oss til og kunne diskutere på en konstruktiv måte.

Les også

 1. Byfortetting og klimaet i praksis

 2. Ny bebyggelse skal legges til kollektivlinjene

 • Overskriften i henvisningen på forsiden av Aftenbladet.no til kronikken som startet denne meningsutvekslingen, Byfortetting og klimaet i praksis, var «Nytt sykehus på Ullandhaug mer klimavennlig enn på Våland». Denne ble satt opp av redaksjonen, ikke av kronikkforfatter Harald N. Røstvik. Dessverre var den ikke fullt ut dekkende for innholdet i kronikken. Aftenbladet beklager. Red.anm.
Publisert:
 1. Byplanlegging
 2. Stavanger
 3. Henrik Lundberg

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

 2. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

 3. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

 4. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

 5. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen

 6. Kraftig regnvær og kuling det neste døgnet