Erna Solberg må stoppe Frp

DEBATT: Når jeg trodde det ikke kunne bli verre, når jeg trodde innvandringskortet allerede var brukt opp, så kommer det jammen flere uforståelige forslag i løpet av regjeringsforhandlingene.

«Vi får nok et eksempel på at i politikken har barn forskjellig verdi», skriver Heidi Bjerga.

Debattinnlegg

 • Heidi Bjerga
  Sandnes SV
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I desember gikk finansministeren fra Frp ut med tre hovedkrav til forhandlingene, og sier blant annet at hun vil ha innstramming på asyl- og flyktningpolitikken.

Og Senior-Frp følger opp med å kreve at det totale antallet asylsøkere og flyktninger må reduseres i 2020 og utover når Carl I. Hagen denne uken ble invitert til å gi innspill til forhandlingene.

Ikke fulgt med i mediene?

De mener kanskje at bidraget fra Norge til flyktningeleirene i Hellas er nok. Har de ikke fulgt med i mediene? De norske damene Trude Jacobsen, Hanne Hezslein-Lossius, Marthe Valle og Anne Cecilie Tvedten er hjemme igjen etter frivillig arbeid på en klinikk inne i flyktningleiren Moria på den greske øya Lesbos. De slår alarm om situasjonen i leiren som Norge er med å finansiere, slik at vi skal slippe å ta imot flyktninger her i landet.

Tilbake i Norge etter ti dager på jobb i den greske leiren, rapporterer de om svært prekære bo- og leveforhold for i overkant av 5000 som i dag bor i leiren, hvor det ikke finnes sikker tilgang på reint vann eller strøm. De sier det er ekstra ille på grunn av kulda, og de ber om evakuering til andre land i Europa nå. De mener Hellas er sprengt og ikke kan ta seg av de 15.000 flyktningene som finnes på de greske øyene. Dette står i sterk kontrast til regjeringsforhandlingene som pågår nå.

Kutt i barnetrygden

Så kommer jammen et nytt innvandringsforhandlingskort fra Frp. Nå skal de sørge for at barnetrygden skal kuttes for at innvandrere skal få færre barn. Denne gangen er det Per-Willy Amundsen som foreslår at det kuttes i barnetrygden etter barn nr. tre, for å få ned antallet fødsler blant somaliere og andre innvandrere med mange barn. Han ønsker en bærekraftig befolkningssammensetning, og mener den etnisk norske befolkningen må vedlikeholdes. Dette er spilt inn i regjeringsforhandlingene hvor Listhaug ivaretar partiets interesser, sier Amundsen til TV2. Vi får nok et eksempel på at i politikken har barn forskjellig verdi. Og det minner ubehagelig om perioder i historien vi ikke ønsker å hente fram igjen.

Dette må være det mest ekstreme forhandlingskortet som noen gang har vært med i regjeringsforhandlinger. Dette må Erna stoppe. Hun ønsket seg jo flere barn.

Les også

 1. - Nyttårsønske: At venstresida, også SV, brettar opp ermene og tar eit tak for debatten om barnefattigdom og innvandring

 2. SV tar debatten om fattigdom når som helst!

Publisert:
 1. Debatt
 2. Per-Willy Amundsen
 3. Flyktningpolitikk
 4. Erna Solberg

Mest lest akkurat nå

 1. 122 nye smittede på Nord-Jæren, 10 inn­lagte på SUS

 2. Uidentifisert gjenstand stengte Stavanger lufthavn

 3. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 4. Speilglatt i gata? Her finner du gratis strøsand

 5. Stavanger har av­slått alle erstat­nings­krav fra tid­ligere barne­verns­barn

 6. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland