Erna Solberg må stoppe Frp

DEBATT: Når jeg trodde det ikke kunne bli verre, når jeg trodde innvandringskortet allerede var brukt opp, så kommer det jammen flere uforståelige forslag i løpet av regjeringsforhandlingene.

«Vi får nok et eksempel på at i politikken har barn forskjellig verdi», skriver Heidi Bjerga.

Debattinnlegg

 • Heidi Bjerga
  Sandnes SV
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I desember gikk finansministeren fra Frp ut med tre hovedkrav til forhandlingene, og sier blant annet at hun vil ha innstramming på asyl- og flyktningpolitikken.

Og Senior-Frp følger opp med å kreve at det totale antallet asylsøkere og flyktninger må reduseres i 2020 og utover når Carl I. Hagen denne uken ble invitert til å gi innspill til forhandlingene.

Ikke fulgt med i mediene?

De mener kanskje at bidraget fra Norge til flyktningeleirene i Hellas er nok. Har de ikke fulgt med i mediene? De norske damene Trude Jacobsen, Hanne Hezslein-Lossius, Marthe Valle og Anne Cecilie Tvedten er hjemme igjen etter frivillig arbeid på en klinikk inne i flyktningleiren Moria på den greske øya Lesbos. De slår alarm om situasjonen i leiren som Norge er med å finansiere, slik at vi skal slippe å ta imot flyktninger her i landet.

Tilbake i Norge etter ti dager på jobb i den greske leiren, rapporterer de om svært prekære bo- og leveforhold for i overkant av 5000 som i dag bor i leiren, hvor det ikke finnes sikker tilgang på reint vann eller strøm. De sier det er ekstra ille på grunn av kulda, og de ber om evakuering til andre land i Europa nå. De mener Hellas er sprengt og ikke kan ta seg av de 15.000 flyktningene som finnes på de greske øyene. Dette står i sterk kontrast til regjeringsforhandlingene som pågår nå.

Kutt i barnetrygden

Så kommer jammen et nytt innvandringsforhandlingskort fra Frp. Nå skal de sørge for at barnetrygden skal kuttes for at innvandrere skal få færre barn. Denne gangen er det Per-Willy Amundsen som foreslår at det kuttes i barnetrygden etter barn nr. tre, for å få ned antallet fødsler blant somaliere og andre innvandrere med mange barn. Han ønsker en bærekraftig befolkningssammensetning, og mener den etnisk norske befolkningen må vedlikeholdes. Dette er spilt inn i regjeringsforhandlingene hvor Listhaug ivaretar partiets interesser, sier Amundsen til TV2. Vi får nok et eksempel på at i politikken har barn forskjellig verdi. Og det minner ubehagelig om perioder i historien vi ikke ønsker å hente fram igjen.

Dette må være det mest ekstreme forhandlingskortet som noen gang har vært med i regjeringsforhandlinger. Dette må Erna stoppe. Hun ønsket seg jo flere barn.

Les også

 1. - Nyttårsønske: At venstresida, også SV, brettar opp ermene og tar eit tak for debatten om barnefattigdom og innvandring

 2. SV tar debatten om fattigdom når som helst!

Publisert:
 1. Debatt
 2. Per-Willy Amundsen
 3. Flyktningpolitikk
 4. Erna Solberg

Mest lest akkurat nå

 1. Mistet seieren to minutter på overtid mot Tromsø

 2. Tromsø utlignet på overtid

 3. 900 meter lang «orm» på Ålgård skal gi drikkevann til hundretusenvis

 4. Raste mot dommeren: – Jeg ble lurt

 5. Over en million tv-seere så huset deres i beste sendetid

 6. Da hun ble gravid med sin homofile venn, ringte Anniken Huitfeldt for å spørre om det alle lurte på