Havnen er kjedelig uten cruiseskipene

CRUISETRAFIKK: Cruiseskipene skaper liv og røre i et ellers dødt og kjedelig havnebasseng, kun preget av to veteranskip og noen stygge forsyningsskip.

Innsenderen savner cruiseskipene og synes havna i Stavanger er et stusslig sted uten.
  • Otto Pallesen
    Otto Pallesen
    Stavanger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Tankene mine går til gamle dager da vi ivrige kaivandrere kunne beskue skip fra Amerikalinjen N.A.L., Wilhelmsen Lines, Fred Olsen Lines, Bergenske og Arendalske Dampskipsselskap, foruten vårt eget D.S.D.

Jeg kan ikke huske at noen den gang klaget over forurensing eller støy, skygge eller andre uhumskheter. Etter en sommer med kun omtalte veteranskip ved kai, har jeg sett frem til ny 2021 -sesong med cruiseskip som skulle blitt ønsket velkommen til Stavanger - om enn ikke med musikkorps som i sin tid stilte velvillig opp når Amerikabåtene anløp Stavanger.
Men nei, politisk flertall – også omtalt som «kommonistene" i en morsom Aftenblad-spalte - vil ha vekk cruiseskip.

Fysj! Støy og forurensing, ja sågar skygge skaper de. Huff, hvilken uutholdelig styggedom! Selv bor jeg nær havnen. De som også har bosatt seg nær havneområdet, og sjeneres av skipsanløp, har dere ikke tenkt dere godt nok om før valg av bosted? Plages de av skipsanløp som kun kan finne sted i – tro det eller ei - byens havnebasseng, så burde de heller bosatt seg i for eksempel Randaberg, eller andre omliggende områder.

Jeg støtter fullt ut Næringsforeningen og dens medspillere som har reagert sterkt på en tilnærmet mote-hysterisk reaksjon omkring den minste røyskstripe fra en skipsskorstein - i og for seg en typisk MDG- preget reaksjon.

Publisert: