KrF nedprioriterer familien

POLITIKK: «KrF ønsker valgfrihet for alle familier», skriver nestleder Olaug Bollestad 21. juni.

  • Christian Stenberg Hetty
    Christian Stenberg Hetty
    Stortingskandidat, Rogaland Ap
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Koronapandemien har vist oss hva som betyr noe. Etter åtte år med en høyreregjering med støtte og senere deltakelse fra KrF, ser vi at forskjellene mellom folk øker. De aller rikeste i Norge har fått kastet penger etter seg i form av krisepenger og skattekutt. Samtidig har barnefamilier fått kutt i pendlerfradraget, økt barnehagepris, økte utgifter til tannregulering og briller, og mange flere usosiale kutt. Det er oppskriften på urettferdighet.

En av de viktigste nøklene til å gi familier gode liv er arbeid til alle. Arbeid er viktig for samfunnet, men også for den enkelte. Det gir oss økonomisk forutsigbarhet, muligheten til å utnytte evnene våre og det fyller hverdagen vår med innhold. KrFs prestisjeprosjekt, kontantstøtteordningen, motvirker både likestilling, arbeidslinja og integrering. I tillegg koster den skattebetalerne mye penger.

Arbeiderpartiet ønsker ikke å bruke penger på en ordning som bidrar til å holde kvinner og folk med minoritetsbakgrunn utenfor arbeidslivet. Vi skal bruke fellesskapet midler på å gi alle barn en trygg og god barndom, fylt med lek. Derfor vil vi ha billigere SFO og barnehage.

I åtte år har vi hatt en regjering som har prioritert de med mest fra før. I løpet av Høyres åtte år har avgiftene i Norge økt med 6,3 milliarder kroner. De har innført avgifter på sukker, på poser og på flyseter. Det har også blitt dyrere å ha barna i barnehagen, og det brukes flere millioner kroner på en kontantstøtteordning som svekker likestillingen. Vanlige familier har rett og slett fått mindre å rutte med de siste åtte årene, samtidig som de rikeste har fått skattekutt i millionklassen.

Arbeiderpartiet vil bruke de store pengene på vanlige familier, som i altfor lang tid har blitt nedprioritert av høyreregjeringen. Nå er det vanlige folk sin tur.

Publisert: