Vi eldre er ingen bølge og vi vil ikke stappes med noen ting!

Vi gamle vil ikke «stappes» med noen ting. Vi vil bli behandlet med respekt, og inkluderes. På samme måte som alle andre.
  • Else Sofie Olsen
    På vegne av diskusjonsgruppen på Ledaal
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Leif Tore Lindø skriver i Aftenbladet 19. mai at « nå kommer gamlingene. Hvem skal stappe dem med juice ... Det kan være greit både med ironi og morsomheter. Det han skriver er verken ironi eller morsomheter. Det er rett og slett sjikane mot alle oss gamle mennesker.

Vi er en gruppe på omtrent 15 personer fra rundt 70 til snart 89 år som møtes i en diskusjonsgruppe på Ledaal annenhver uke. Vi vil ikke «stappes» med noen ting. Vi vil bli behandlet med respekt, og inkluderes. På samme måte som alle andre – ung eller gammel –, som trenger hjelp med det de ikke kan klare selv.

Det er respektløst å se på oss som « en eldrebølge. «Ikke et eldreskvulp eller en eldredønning, men ei dualige bølga « Vi trenger kloke journalister og kloke politikere. Vi i vår gruppe på Ledaal kan ikke skjønne at Aftenbladet har tatt inn Leif Tore Lindøs kommentar «Det holder ikke med demenskor når eldre-blusen starter».

Publisert: