Vern om Tastaveden skole!

DEBATT: Tastaveden ungdomsskole er truet. Signaler om nedleggelse av Tastaveden til fordel for en utvidelse av Tastarustå ungdomsskole har naturlig nok skapt mye uro og frustrasjon på Tasta.

«En moderne skole på Tastaveden er et klart signal om at vi har tro på fremtiden», skriver Arnt-Heikki Steinbakk og Dag Mossige.
  • Arnt-Heikki Steinbakk
    Gruppeleder for Ap i kommunalstyret for miljø og utbygging
  • Dag Mossige
    Gruppeleder for Ap i kommunalstyret for oppvekst
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Kommunalstyret for miljø og utbygging vedtok før jul å avvente endringer i skolestrukturen til ny skolebruksplan fremlegges i år. Stavanger Arbeiderparti mener imidlertid det er på tide allerede nå å gi tydelig beskjed om at vi ikke støtter nedleggelse av Tastaveden ungdomsskole. Vi vil at de 146 millionene rådmannen har avsatt til nybygg/rehabilitering av Tastaveden skole brukes til nettopp dette. Det mener vi Tasta fortjener.

Forsterke negativ trend

Rådmannen viser til beregninger om lav folkevekst som grunnlag for å vurdere endret skolestruktur. Å redusere antall skoler, vil etter vår oppfatning heller bidra til å forsterke enn å snu en slik negativ trend. I denne forbindelse er det politiske ønsket fra høyresiden om flere privatskoler i Stavanger særlig viktig å være oppmerksomme på.

Arbeiderpartiet vil bygge skoler – ikke stenge skoler.

Arbeiderpartiet mener det siste byen trenger er flere private betalingsskoler, som svekker elevgrunnlaget og økonomien til våre gode offentlige skoler ytterligere. Vi er meget glade for at et flertall bestående av Ap, V, SV, Sp, MDG, og FNB før jul anket Utdanningsdirektoratets vedtak om å godkjenne oppstart av den private ungdomsskolen Wang, til tross for et klart nei både i formannskapet og kommunalstyret for oppvekst. Det gjorde vi mot et mindretall bestående av H, Frp, og KrF.

Les også

Tastaveden frykter nedleggelse

Glade i skolen sin

Vi håper anken tas til følge og at byen ikke påtvinges en ny privatskole.
Arbeiderpartiet vil bygge skoler – ikke stenge skoler. En moderne skole på Tastaveden er et klart signal om at vi har tro på fremtiden. Folk på Tasta er glade i skolen sin. Den fungerer som et viktig sosialt lim i bydelen og bidrar til at folk flytter til og ikke fra bydelen. Det fremstår for oss som en dårlig idé å sende elevene til Tastarustå. Vi tror også den lengre skoleveien vil medføre mer bilbruk og klimautslipp fordi foresatte da i større grad vil skysse elevene til skolen.

Elevene trives

Men viktigst av alt: Tastaveden er en fabelaktig god skole, med et meget godt og sammensveiset fagmiljø der elevene trives. Det er derfor ingen overraskelse at elevenes faglige prestasjoner er gode. I en tid der frafall i videregående skole er en stor utfordring, merker vi oss at ingen ungdommer har høyere grad av gjennomføring en elevene fra Tastaveden. Av disse og mange andre grunner, sier vi ja til å beholde Tastaveden skole.

Publisert: