Blir det bedre bymiljø med nytt navn?

DEBATT: Bompengeringen kalles den av folk flest. Den trer i kraft i oktober. Nå skal den få enda et nytt navn. Byvekstpakken ble til Bypakken, som nå blir Bymiljøpakken. De stadige navneskifter viser at panikken sprer seg hos styringsruppa.

«Istedenfor å kaste bompenger ut av vinduet til reklamebyråer, bør styringsgruppa for byvekst/by/bymiljøringen satse på et reelt bymiljø med et virkelig miljøvennlig kollektivsystem», skriver Rolf G. Torgersen.
  • Rolf G. Torgersen
    Rolf G. Torgersen
    Bybaneforkjemper og listekandidat for MDG Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Halvparten av bompengene skal gå til bygging og drift av Bussveien, men den blir ikke ferdig før 2024. Da er kanskje dobbeltleddbatteribussene klare. I mellomtiden vil dieselbusser kjøre på deler av en bussvei som langsomt forlenges, og folkets protester fører til at alle partier høres ut som protestlister mot bompenger.

Fylkestinget har motarbeidet alt det som kunne gjort «bompengebetalernes kollektivtrasé» miljøvennlig:

  • Bussveien med fire ganger høyere energibruk (Citadis)
    enn Bybanen ble valgt.
  • Bybanen som var planlagt til å stå ferdig til oktober 2018, ble erstattet av av en bussveiskisse uten klar ferdigstillelse. Tonnevis med batterier blir av mange heller sett på som spesielt miljøvennlig.

Istedenfor å kaste bompenger ut av vinduet til reklamebyråer, bør styringsgruppa for byvekst/by/bymiljøringen satse på et reelt bymiljø med et virkelig miljøvennlig kollektivsystem.

Publisert: