Snorklipperne i Stavanger

DEBATT: Det er ikke alle politiske tiltak man kan klippe snor på, men de man kan, blir ofte mest prioritert.

– Hvis SV får være med å ta ansvar for å styre byen etter neste valg, blir snorklipping mindre viktig, men forskjellskamp viktigere, skriver Eirik Faret Sakariassen. Her klippet Christine Sagen Helgø snora som markerte åpningen av atelierhus, grafisk verksted og Speilet i 2017.
  • Eirik Faret Sakariassen
    Eirik Faret Sakariassen
    Kommunalråd, Stavanger SV
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Hva har sykkelrittet Hammer Series og barnefattigdom til felles? Jo, at høyrealliansen i Stavanger bruker like mye penger på dem.

Helt ekte unger

Det er 2968 unger som vokser opp i fattige familier i Stavanger. Det er 99 skoleklasser, dersom man har en klassestørrelse på 30 elever. Og ikke bare er det mange, helt ekte unger, de har blitt 900 flere de siste fem årene.

Som folkevalgte i Stavanger kan vi ikke godta at dette får fortsette. Vi er nødt å gjøre grep for at disse familiene får en bedre hverdag. Der høyrealliansen kun satte av tre millioner til tiltak mot fattigdom, satte SV og de rød-grønne av 15 millioner kroner. Det som burde få de som leser dette innlegget til å løfte på øyenbrynene, er at de også bruker tre millioner kroner på sykkelrittet Hammer Series. Er et sykkelritt og kampen mot at unger vokser opp i fattigdom like viktig for Høyre-ordfører Christine Sagen Helgø og Frp’s leder av finansstyret Christian Wedler?

Det er kanskje mer stas å kunne vise til at man som ordfører eller politisk leder får på plass et sykkelritt, enn å utjevne forskjeller. Men det burde være omvendt. Snorklippingens gleder burde ikke måle seg med det ansvaret folkevalgte har for at alle innbyggeres liv blir bedre. Også de som har minst.

SV og de rød-grønnes budsjett ville trappe opp innsatsen mot økende forskjeller. Vi satte av penger til søskenmoderasjon mellom SFO og barnehage, friplasser i SFO 5.-10. klasse for alle barn med spesielle behov, 10 millioner kroner til flere helsesøstre og mange flere tiltak. Og vi halverte tilskuddet til sykkelrittet Hammer Series.

Politisk skifte trengs

Fremfor tre millioner kroner til Hammer Series, burde vi i Stavanger bystyre hamre løs på de økende forskjellene i samfunnet. Men da trenger vi et politisk skifte, som løfter kampen mot forskjells-Stavanger over sykkelritt og annet som er kjekt å ha. Hvis SV får være med å ta ansvar for å styre byen etter neste valg, blir snorklipping mindre viktig, men forskjellskamp viktigere!

Publisert: