Gjør noe med Tanke Sviland-hullet

– Tanke Svilland-hullet har ligget der og glist i mange, mange år og gjort narr av oss, skriver Olav T. Laake. Foto: Kristian Jacobsen

Debattinnlegg

  • Olav T. Laake
    Kommunestyremedlem (Ap)
Publisert: Publisert:

DEBATT: Jeg er så frekk at jeg maser om denne saken enda en gang. Hvor lenge skal vi vente på at Stavangers myndigheter skal foreta seg noe? Og hvis de ikke vil gjøre noe – hvorfor ikke? Hullet har ligget der og glist i mange, mange år og gjort narr av oss. Hotellplaner blir det visst ikke noe av, heller ikke kontorplaner. Hva med badeland?

De stakkars investorene må jo være helt fortvilet. De venter sikkert bare på utspill fra kommunen om at den går i forhandlinger med dem om kjøp, eller at det blir forhandlinger om ekspropriasjon. Har kommuneadvokaten fått i oppdrag å utrede ekspropriasjonsmuligetene? Hvis ikke, hvorfor?

Utbyggernes problemer må være en stor økonomisk belastning for dem, samtidig med at kommunens utgifter ved kjøp eller ekspropriasjon raskt vil bli mindre. Ved en kommunal overtagelse vil området bli tatt i bruk til noe nyttig og ikke lenger være en sentral ødemark.

Signalet til kommunen må derfor være: Gjør noe, og det fort!

Publisert:
  1. Debatt

Mest lest akkurat nå

  1. – En kollektiv kollaps, nå må vi gå i oss selv

  2. En person skadd i løfteulykke på Johan Sverdrup-feltet

  3. Sørlandsbanen stengt fredag etter brann i Agder

  4. Se målene: Haaland scoret to og ble cup­mester i Tyskland

  5. Vi er på randen av krig - og det begynte med en kopp kaffe

  6. Vikingbørsen: Det florerer med toere etter ydmykelsen