En soldat som må skyte og drepe for å nøytralisere et steinkastende barn, er ingen soldat

DEBATT: Okkupantene var ikke våre venner. Derfor ble også jeg, sammen med jevnaldrende gutter, et steinkastende barn.

«Jeg utfordrer de norske jødene. De har jo selv vært utsatt for mishandling og nedverdigelse. Hvorfor tier de?», spør Inge-Tor Oliversen.

Debattinnlegg

 • Inge-Tor Oliversen
  Inge-Tor Oliversen
  Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det var rystende å lese advokat Pål Hadlers innlegg i avisen 22. mai, der han påtaler staten Israels årelange mishandling og terrorisering av palestinske barn. Dette til tross for at Unisef i sine rapporter i 2013 og 2015 i sterke ordelag har påtalt dette. Og han spør: «Hadde dette blitt stilletiende godtatt om det hadde vært jødiske barn som var blitt mishandlet og terrorisert på samme umenneskelige måte?»

Okkupantene tok våre skoler og i noen tilfeller våre hjem.

Selv er jeg blitt sjokkert over omtrent daglig å kunne lese om israelske soldater som skyter og dreper palestinske steinkastende barn.

Jeg vokste opp under krigen (1940-1945) og vet hva det vil si å være okkupert. Okkupantene tok våre skoler og i noen tilfeller våre hjem. Andre steder ble folk drevet fra både gård og grunn. Hos oss arresterte de min far.

Lett spark i baken

Okkupantene var ikke våre venner. Derfor ble også jeg, sammen med jevnaldrende gutter, et steinkastende barn. Ja, vi skjøt endog mot dem med sprettert. Å bli truffet av en sprettertstein kunne være både smertefullt og farlig. Når anledningen bød seg, punkterte vi også bilene deres og kortsluttet telefonledningene deres. Men det hendte aldri at vi ble skutt på. Absolutt ikke. Ble noen tatt, vanket det en kraftig ørefik samt et lett spark i baken etterfulgt av ordene «verdamte Norweger». En soldat som må skyte og drepe for å nøytralisere et steinkastende barn, er ingen soldat. Han er en ussel barnemorder.

Jeg utfordrer de norske jødene.

Fremmer nytt jødehat

Advokat Pål Hadler utfordrer våre stortingsrepresentanter. Jeg utfordrer de norske jødene. De har jo selv vært utsatt for mishandling og nedverdigelse. Hvorfor tier de? Er det fordi de så inderlig vel kan tåle den urett som ikke rammer dem selv? Skjønner de ikke at de med sin taushet er med å fremme fremveksten av et nytt jødehat? Det må aldri få skje.

Les også

 1. Hva mener rogalandsbenken på Stortinget om Israels ulovlige behandling av palestinske barn?

Publisert:
 1. Debatt
 2. Jødehat

Mest lest akkurat nå

 1. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 2. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

 3. Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

 4. – De truet med å sende meg tilbake om jeg ikke var snill

 5. Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

 6. En av årets beste plater