Palestinske barn fortjener sin frihet

«Høyre og Frp-regjeringen har vært merkbart passiv i sitt arbeid med Palestina-konflikten, det beklager vi», skriver Eirin Sund, Torstein Tvedt Solberg og Hege Liadal.

Debattinnlegg

 • Eirin Sund
  Stortingsrepresentant fra Rogaland, Ap
 • Torstein Tvedt Solberg
  Stortingsrepresentant fra Rogaland, Ap
 • Hege Liadal
  Stortingsrepresentant fra Rogaland, Ap
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

For Arbeiderpartiet er det selvsagt at barn og unge ikke skal fratas sin frihet. Fengsling uten rettmessig lov og dom er uakseptabelt. Når barn og unge fengsles uten lov og dom, er dette en dobbel urett. Så når en knippe advokater spør hva rogalandsbenken på Stortinget mener om Israels ulovlige behandling av palestinske barn, er svaret fra Arbeiderpartiets representanter enkelt og tydelig: Det er uakseptabelt.

Strenge krav

FNs barnekonvensjon stiller svært strenge krav til hvordan barn skal behandles i fengsel, og frihetsberøvelse av barn skal kun være en siste utvei og vare så kort som mulig. Det er derfor et alvorlig tankekors at palestinske barn behandles i militære ungdomsdomstoler, mens israelske barn behandles etter sivil lov.
Å utfordre Rogalandsbenken er en blindvei – benken mener ikke noe samlet, men jobber daglig for det beste for Rogaland (Aftenbladet 22. mai).

Merkbart passiv

Advokatene burde utfordre partiene, det er det politikken ligger. Høyre og Frp-regjeringen har vært merkbart passiv i sitt arbeid med Palestina-konflikten, det beklager vi. Om Arbeiderpartiet får regjeringsansvar, vil vi intensivere arbeidet for en tostatsløsning, og mot byggingen av de folkerettsstridige bosetningene. Norge bør anerkjenne Palestina som selvstendig stat, på et tidspunkt hvor dette kan skape fremgang i fredsprosessen.

Les også

 1. Hva mener rogalandsbenken på Stortinget om Israels ulovlige behandling av palestinske barn?

 2. En soldat som må skyte og drepe for å nøytralisere et steinkastende barn, er ingen soldat

Publisert:
 1. Debatt
 2. Torstein Tvedt Solberg
 3. Eirin Sund

Mest lest akkurat nå

 1. Du vett, mååååden han seie det på

 2. Drapssiktede kan ha vært siktet lenge uten å vite om det

 3. Kommunens minste skole får ansiktsløft til 130 millioner – og åtte meter høyt blikkfang

 4. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt

 5. Kvelden tilhørte Froddien

 6. Mangemillionærer inn på eiersiden i Oilers