10 positive ting med Haugesund

Det er masse positivt å si om Haugesund. De har... de har...la meg se...Haugesund...de har...vel, de har tatt seg av Vamp.

 • Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:


Da var cupfinalen her, og i år blir det en durabelig kamp mellom Haugesund og Viking. Noen er litt skeptiske til dette Haugesund, og i den anledning - og i raushetens og vennskapens navn - er det på sin plass å si noe positivt om byen.

 1. Haugesund ligger ganske langt vekke. Det er positivt.
 2. Hvis du skal kjøre til for eksempel Oslo, eller til Mandal, trenger du ikke kjøre om Haugesund. Det er et klart pluss.
 3. Man har klart å isolere, i alle fall i stor grad, den nokså irriterende Haugesunds-dialekten til området rundt Haugesund. Det trekker opp. Unntaket er når Vamp reker rundt på turné og synger om den stakkars fuggelen de vil plukke ned.
 4. Haugesund har forbarmet seg over, og gitt oppholdstillatelse til, Vamp, sånn at vi slipper å ha den fantagjengen rekende gatelangs hos oss. De får plukke ned og drepe småfugl på gylne vinger hjemme hos seg sjøl.
 5. Haugesund ble i liten grad påvirket av andre verdenskrig, kan vi lese. Tyskerne kikket innom, fikk med seg en Vamp-konsert, humret litt og reiste videre. Den typen humor er forfriskende.
 6. Haugesund påstår at de har en «flyplass». Jeg har vært der, på Vamp Lufthavn, og gjorde som tyskerne. Som sagt, humor har de i Haugesund, når de kaller et asfaltert fortau og en brakke for en flyplass.
 7. Fra 2001 til 2015 var Harald Heide Steen jr. ordfører i Haugesund. Han representerte Vamp. Det er sikkert der den humoristiske sansen stammer fra.
 8. Blant de ytterst få berømmelighetene som er født i Haugesund finner vi Hanne Krogh. Hun flyttet da hun var tre år gammel. Fornuftig dame, den tidligere Vamp-vokalisten Hanne Krogh.
 9. Vi bør kanskje nevne Vamp. Det er mye fint å si om Vamp, uten at jeg kommer på noe i farten. Man vet jo aldri helt hvem som er med i Vamp og hvem som er ute av bildet. Det vi vet helt sikkert er at de hater små fugler som fyke lavt på gylne vinger. Dem plukker de ned og tar livet av. Det er jo ok det, særlig hvis du er allergisk eller på andre måter plaget av småfugl.
 10. Etter et seminar i 1993 bestemte de seg i Haugesund for å slå sammen to dårlige fotball-lag til ett dårlig fotball-lag. Det er et flott effektiviseringstiltak. Det var snakk om at også Vamp skulle være med i sammenslåingen, men de trakk seg. Med litt flaks holder de et nytt seminar og går ned til null fotball-lag i Haugesund.
Publisert:

Drøset Letolin

 1. De 10 hoved­kategoriene er bade­håndkle, dusj­håndkle, hånd-håndkle, ansikts­håndkle, tråkke-håndkle, fotbad­håndkle, hår-håndkle, strand­håndkle, sminke­tørke­håndkle og intim­håndkle

 2. Mímir Kristjánsson i Rødt var lenge aktuell for en overgang til KrF

 3. Letolin vurderer å melde seg inn i SIAN - eller kanskje OSTF (Ogna swingers- og trolldeig­forening)

 4. «Jærstrendene. Aaahhhh.... 14 grader i vannet og stiv kuling. Det har de ikke i Barcelona»

 5. NEI til Moder Teresa-statue på torjå på Hjelmeland

 6. Man må aldri - ALDRI! - gå tom for nudler og Pepsi Max. Da kan man like godt invitere koronaen og bare la det stå til

Les også

 1. Fruktnøtt er djevelens verk

 2. «Jeg vurderte en stund å ta den helt ut på Black Friday i år»

 3. – De som ikke bruker skillepinne er de samme som liker Fruktnøtt

 4. Jo, du ska ha manna-bunad, for det va me enige om. Kem e denne «me»?

 1. Drøset Letolin
 2. Haugesund
 3. Vamp