Medgangssupportere i medvind

Drøset: Ved midnatt søndag kveld var det 5000 mennesker på Torget i Stavanger, eller Tusenårsstedet, som det heter på folkemunne.

 • Jøsus
  Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Menneskene hadde trosset vær og vind (vind er noe annet enn vær) for å hylle de flunkende nye cupmesterne fra fotballaget Viking. 

Arrangørene hadde regnet med at mellom 10.000 og 15.000 ville møte opp. Det skulle bli folkefest med sang og dans, og den lokale englandsbåten «Wyvern» skulle seile inn Vågen. Men så ble flyet forsinket, og dermed var det bare de mest hardbarka som kom.

Det er grunn til å tro at flere tusen av dem som ville ha kommet hvis tante hadde hatt og hun dermed ville vært onkel, ikke har sett en eneste cupkamp på bankarenaen nedenfor den store rundkjøringen i år.

De er medgangssupporterne. De som ikke ønsker å risikere noe. De som kommer når medgangen er sikret, når pokalen står der og ingen kan ta den vekk. En kongepokal for NM-seieren i fotball kan være en god anledning til å reise seg og bli ekte Viking-supporter for en stakket stund.

For noen fine folk. De har sannsynligvis en høyere livskvalitet enn de vanlige Viking-supporterne. De vanlige Viking-supporterne har gjerne brukt mange tiår på å fryse seg gjennom utallige kamper som har endt med tap eller 1-1. Etter det har de brukt dagevis på å fordøye de vonde følelsene, før et nytt tap har sendt dem til bunns igjen, igjen og igjen. 

Nå har jo ikke Viking tapt noen cupkamper i år, men medgangssupporterne ville ikke risikere å sitte igjen med mye negativitet i seg. De ville vente helt til slutt. Helt til det var sikkert at Viking var et vinnerlag. 

Hvis de til og med hadde reist hele veien til Oslo for å se cupfinalen og Viking hadde tapt mot haugesunderne, ville det vært krise. Da ville de ha holdt med et taperlag og i tillegg kastet vekk tusenvis av kroner på turen, fått en deprimerende hjemtur, fått en drittmandag, drittuke, drittjul, og vært nødt til å høre på gnål om denne kampen hver gang de traff en haugesunder resten av livet.

Derfor. Det beste er å være medgangssupporter. Da er alt bare kjekt. Heia Viking!

Publisert:

Drøset Jøsus

 1. Levende fluer i november er brudd på reglene

 2. Dyr strøm gjør at elbil-eiere angrer på at de ikke kjøpte fossilt

 3. 26 tegn på at du er blitt gammel

 4. Slik kommer du kanskje i gang med treningen

 5. Hva skjer når kånå mister stemmen?

 6. På tide å bytte lag

 1. Drøset Jøsus
 2. Viking