Flyplassen får et skikkelig løft

Flyplassen er midt oppi en stor utbygging. Som en del av dette flyttet vi korttidsparkeringen, som tidligere har vært mellom parkeringshuset og selve flyterminalen, inn i parkeringshuset.

«Omleggingen skal sørge for trygg ferdsel til og fra flyplassen – for alle», skriver Leif Anker Lorentzen. Bildet er fra august og viser anleggsområdet ved parkeringshuset.
  • Leif Anker Lorentzen
Publisert: Publisert:
Leif Anker Lorentzen kiss&fly_04.jpg
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Bakgrunnen var at parkeringsområdet utenfor flyterminalen hadde blitt for lite og for trangt, som en følge av et stadig økende antall passasjerer. Det har oppstått noen uheldige og potensielt farlige situasjoner for både gående og kjørende, og en endring av kjøremønsteret var derfor påkrevd. Omleggingen skal sørge for trygg ferdsel til og fra flyplassen – for alle.

Umiddelbare tiltak

Den midlertidige parkeringsløsningen vi valgte, viste seg å være for komplisert, og vi har også blitt gjort oppmerksom på enkelte uønskede hendelser. Slik skal det ikke være, og vi har derfor nå gjennomført umiddelbare tiltak, som vi tror vil gjøre det mye enklere og bedre for alle. Store deler av første etasje er nå prioritert til korttidsparkering og kiss&fly. Her kan man parkere gratis i 15 minutter. I tillegg har vi også informasjon i p-huset og personell som deler ut informasjon i de mest travle periodene. Vi håper at dette er svar på det blant andre Kari Thu etterspør i sitt innlegg 16. september.

Endringer oppleves ikke alltid positive i det de skjer, men ofte er resultatet likevel at vi blir fornøyd når det nye står klart.

Korttidsparkering, henting, levering og kiss&fly vil foregå i p-huset i noen måneder til. Våren 2015 åpner vi en ny, stor kiss&fly (som fremdeles er gratis i 15 minutter). Det skal også på plass en ny korttidsparkering utenfor p-huset for dem som vil stå litt lenger. Vi ser også at andelen passasjerer som velger kollektivtransport til flyplassen, er lav, og derfor gjør vi nå vårt for å legge bedre til rette for at denne kan øke. Dette forutsetter imidlertid at regionen satser betydelig på et utvidet kollektivtilbud i årene som kommer, også til Stavanger lufthavn, Sola.

Solaløftet

Dette gjør vi som en del av Solaløftet, der regionens flyplass skal få et skikkelig løft. Vi bygger en flyplass som skal bli akkurat passe stor, mer tidsriktig utformet og tilpasset flere passasjerer og flyavganger. Vi gjør dette for di vi nettopp har passasjerene i fokus, og vi synes det er synd dersom det blir oppfattet annerledes – som blant annet Jan Lie trekker frem i sitt leserinnlegg 9. september.

Les også

Klare mål, liten effekt

Endringer oppleves ikke alltid positive i det de skjer, men ofte er resultatet likevel at vi blir fornøyd når det nye står klart. Vi håper at dette også skal gjelde for flyplassen, der både innkjøringsområdet, buss— og taxiholdeplassene, p-huset, innsjekkingen, sikkerhetskontrollen, avgangsområdet, spisesteder, barer og butikker, toaletter og stellerom, ankomsthallen, bagasjehåndtering og helikopterterminalen, alle skal bli oppgradert og bedre, litt etter litt, i tiden fremover.

Tilpasset behovene

Solaløftet betyr også at vi lover å levere fra oss en flyplass som er tilpasset de behovene og ønskene som passasjerene har akkurat i det flyplassen er ferdig bygget. Og ikke minst, i årene som kommer etter det.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Avinor har P-monopol på Sola

  2. Sier nei til loungeplaner på Sola

  3. Fleire tar buss til flyplassen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. – Jeg reagerer på den nye «skal»-tonen fra regjeringen

  3. Full fyr i bolighus på Sviland

  4. Stjal bil og nøkler mens huseier sov

  5. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på

  6. Vårt energisystem er satt på spill