- Nord-Jæren er blitt et eliteprosjekt

KOMMENTAR: I innspurten står NHO, ledende politikere fra Høyre og Arbeiderpartiet og pressen sammen for sammenslåing av Sandnes, Sola og Stavanger. Klassisk elitestyrt prosjekt — uten folk flest sitt beste i tankene!

Publisert: Publisert:

sakariassencollage.jpg

 • Gruppeleder (sv)
 • Eirik Faret Sakariassen
  SV-politiker i Rogaland
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Dette er et prosjekt som kommer ovenfra, som har veldig liten folkelig forankring. Det er regjeringen som presser på for dette, med tidsfrister som gjør reformarbeidet vanskelig. Og i de siste månedene har også penger brukt som trussel fra Sanner og regjeringen.

For hvem vil tjene på sammenslåingen? Det er jo de rikeste, som vil slippe å betale eiendomsskatt. Det er bedriftseierne på Forus, som vil få raskere regulering av sine tomter. Det er de sterke kapitalkreftene, som vil få færre folkevalgte å overbevise.

LES OGSÅ:

Les også

Redde det blir nei til Nord-Jæren kommune

Hvem er glemt? Jo, det er vanlige folk! Hvis man skal slå sammen kommuner, må det gjøres fordi livet blir bedre for de som trenger det. Vi burde gjort mest for de som har minst. I stedet står pressen, næringslivet og politikereliten sammen for de som har mer enn nok fra før. Det er skuffende. Det fortjener ikke støtte.

Stavanger Aftenblad skrev på lederplass at de anbefaler innbyggerne å stemme ja. Vi har før sett de mektigste i samfunnet stå sammen for å presse gjennom upopulære endringer. Det er mange som ikke ønsker en mastodont-kommune som Nord-Jæren.

En sammenslåing vil gi 230 millioner kroner mindre til de som trenger det mest. Sjøl om det sies at ingen ansatte skal miste jobben, er det en garanti som blir vanskelig å leve opp til. SV frykter at det store inntektstapet for kommunen vil gi færre lærere, helsearbeidere og ansatte i den nye kommunen. Det kan vi ikke godta!

LES OGSÅ:

Les også

Rekordmange har forhåndsstemt i Stavanger

Det kan føre til privatisering av offentlige tjenester. Det er ingenting i prinsippdokumentet som sier at det ikke kan bli foreslått privatisering av mange kommunale oppgaver. Og vi vet jo hva høyrepartiene står for i anbuds— og privatiseringsspørsmål. De vil privatisere med mål om å spare penger. Det er heller ikke er bra for folk flest.

Så, til deg som er innbygger i Sandnes, Sola eller Stavanger: Ikke lytt til elitene. Ikke følg råd fra Christine Sagen Helgø, Cecilie Bjelland, NHO eller Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ:

Les også

Ikke bekymret for mindre penger i kassen

Tenk for deg selv: Tror du en ny og større kommune med 230 millioner kroner mindre å rutte med er bra for deg og din familie? Tror du demokratiet blir bedre med 8 færre bystyremedlemmer? Tror du stoltheten blir større av at kommunen heter Nord-Jæren, med et nytt rådhus i Sandnes? Hvis du svarer nei på disse spørsmålene, så stem NEI på mandag!

LES OGSÅ:

Les også

Supermandag: Flest nei til kommunesammenslåinger

Les også

Derfor deltar næringslivet ikke i kommunedebatten

Les også

Må Domkirken flyttes til Sandnes?

Les også

Charles Tjessem er grenseløs

Publisert:

Les også

 1. Kommunereformen: Dette er for dårlig!

 2. - Har stemt ja til Utstein kommune

 3. Sagen Helgø og Bjelland er enige: - Vi har ikke gitt for mye

 4. Vi har jo en felles identitet, la oss stå sammen på Nord-Jæren!

Mest lest akkurat nå

 1. Viking leier ut tre spillere

 2. Leter etter John Olav med full styrke

 3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 5. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

 6. Dette skjedde i natt

 1. Sandnes
 2. Sola
 3. Stavanger
 4. Nord-Jæren
 5. Kommunesammenslåing