Bjarne

DRØSET: Hæ? Har ikke alle menn en hovedbukse og en avlastningsbukse?

Publisert: Publisert:

  • Letolin
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Jeg har en kamerat, la oss kalle ham Bjarne, som nettopp ble 40. Vi er såkalt proxy-venner, slik menn er. Det betyr at vi er venner fordi våre koner liker hverandre. På et tidspunkt bestemte konene at mennene også skulle like hverandre, og sånn ble det. Menn har ikke egne venner. Vi er venner med A) fedrene vil ungenes venner, eller B) den minst plagsomme på jobb, eller C) mannen til venninna til kona. Sistnevnte kategori utgjør 90 prosent, og vi fører samtaler av typen «javel...nei, det...jo». Dette er helt ypperlig, og jeg ville ikke vært det foruten.

Uansett, denne Bjarne blir altså 40 år. Blant uendelig mange fine ting man kan si om Bjarne, er det helt overtydelig at han ligger noe lenger framme i motebildet enn undertegnede. Selv i en alder av 40 - og med kone i heimen - går denne mannen ut helt på egenhånd i forretninger som selger herreklær. Han kjøper sokker i enkeltpar. Lite rasjonelt, spør du meg, når du kan få 20-pakninger med helt like sokker av mor til jul. Jeg mener også bestemt å ha sett at han har ulike klær for ulik årstid, hvilket er meg helt fremmed. Vinterjakke? Sommersko? T-trøye for tidlig høst. Jeg har teknisk tøy i Kiwi-poser og varierer bare med hvor mange lag jeg tar på meg.

Denne Bjarne forsto ikke helt hva jeg mente da jeg en gang spurte ham hva han gjør når hovedbuksa er til vask. Det viser seg at han disponerer en rekke bukser, ikke bare en hovedbukse og en avlastningsbukse, slik jeg har.

Ved en anledning var jeg tom for sokker, og i ren desperasjon trødde jeg oppi min datters gule fotballsokker. Da min datter så dette, sa hun «kult pappa, nesten som Bjarne!». En gang jeg skulle ut med søppelet, tok jeg min kones sandaler på. Igjen kom dette «kult, pappa, nesten som Bjarne».

Bjarne er en hedersmann. Når han blir 80 kommer han til å se ut som en blanding av Leonard Cohen og 1 million dollar. Jeg kommer fremdeles til å ha en hovedbukse og en avlastningsbukse.

Publisert:

Drøset Letolin

  1. De 10 hoved­kategoriene er bade­håndkle, dusj­håndkle, hånd-håndkle, ansikts­håndkle, tråkke-håndkle, fotbad­håndkle, hår-håndkle, strand­håndkle, sminke­tørke­håndkle og intim­håndkle

  2. Mímir Kristjánsson i Rødt var lenge aktuell for en overgang til KrF

  3. Letolin vurderer å melde seg inn i SIAN - eller kanskje OSTF (Ogna swingers- og trolldeig­forening)

  4. «Jærstrendene. Aaahhhh.... 14 grader i vannet og stiv kuling. Det har de ikke i Barcelona»

  5. NEI til Moder Teresa-statue på torjå på Hjelmeland

  6. Man må aldri - ALDRI! - gå tom for nudler og Pepsi Max. Da kan man like godt invitere koronaen og bare la det stå til

  1. Drøset Letolin