Sorry, svigerfar!

Jeg tror ikke på fotballkamper i opptak.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Å se en fotballkamp etter at den er spilt er som å forsove seg til valget. Man får ingen innflytelse. Alt er avgjort.

Jomen, hva er det du kan gjøre med en fotballkamp hvis du ser den på tv? spør folk. Det nytter ikke å stå og skrike til tv-en når du sitter der i stua, sier de. Er du helt sikker på det? pleier jeg å spørre tilbake. Ja, svarer de. Dokumenter det! sier jeg. Til nå har ingen greid å legge fram vanntett dokumentasjon.

En ting kan vi alle likevel være enige om. Når fotballkampen er over, når hvert spark på ballen er gjort, akkurat på millimeteren, over akkurat de gresstustene, og keeperen enten nådde å redde den eller den ballen i siste liten, så er det over.

Fotballkamp i opptak er derfor ikke veldig spennende. Man vet jo at hver eneste ting som skjer på banen, allerede har skjedd. Og det er sikkert derfor svigerfar ofte spoler i kamper han har tatt opp.

Noen ganger sier svigerfar at jeg ikke må si noe om en eller annen kamp, hvis jeg vet resultatet og han har satt kampen på opptak. På den måten vil han prøve å bevare den lille spenningen som måtte være igjen av en opptakskamp. Som for eksempel da han søndag sa at han hadde tatt opp Chelsea-kampen. Greit. Da visste jeg at han ikke ville vite noe om den. Men så sa han noe om Viking-kampen, at det hadde stått 0-0 til pause osv. Jasså.

Og så fikk jeg en melding en stund senere. Og der sto det noe om at Høiland, visstnok den beste Obos-en, hadde reddet Viking på overtid. Så da sa jeg jo det. Som den Viking-patrioten svigerfar er, så regnet jeg med at han ville sette pris på en slik gladmelding. At han ville hoppe opp av stolen med hendene i været og juble av full hals, siden Viking nå var enda et langt steg nærmere opprykk fra den der borettslags-ligaen.

Men nei. Han stirret bare mot kjøkkenet og sa ingenting.

– Han har tatt opp kampen, hvisket svigerinne.

Lærdom: Se fotballkamper direkte.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. August blir nesten varm, spesielt etter skoleferien.

  2. Juleøl og pinnekjøtt-rester etter trening er veldig bra

  3. Nyttårstale: Finnfast og Ryfast må legges ned

  4. Ikke gjør disse tabbene med pinnekjøttet

  5. Du KAN ikke bomme på svoren

  6. Bør man varme opp den brune dunken når ting sitter fast?

  1. Drøset Jøsus