Hett

Drøset: Det begynte så bra. Så ble det litt for hett.

 • H9
Publisert: Publisert:


Det var første tur på lånehytta uten ski. 6-åringen undret veldig på hvor snøen var, og skjønte ikke hvorfor det trengte å være 13 grader på fjellet og striregn. Hun hadde tenkt å ake, akkurat som i vinter, og vinteren før. Mor forklarte – igjen – at det ikke var vanlig med snø tidlig i oktober, men det gled liksom ikke inn.

Likevel, stemningen var god. Helt til de åpnet kjøleskapet. For der var det varmt som en julidag, og eggene noen hadde satt igjen, uvisst når, var en uventet "gave".
De leste seg opp, forsøkte alle triks for å få liv i droget. Til slutt ga de opp, åpnet kjøkkenvinduet, og satte alt på terrassen utenfor.

Dagen etter: Mistrøstig åpnet hun smørboksen. Det skvulpet. Melken bulte faretruende. De hellet mot å dra hjem, men etter å ha tigget til seg en halv søppelsekk med isbiter, fant de ut at de klarte en dag til. Uten melk og smør, riktignok.

De dro ut for å lufta vedet. Etter nesten tre timer i klatreløypene var både mor og barn grundig slitne. Den trivelige mannen som tok mot seler og trinser spurte hun uten fortenner om ikke hun hadde hatt det kjekt. "Joooo... Men ikke så kjekt. Vi har nemlig ikke noe kjøleskap på hytta, fordiomatte det er ødelagt og kokvarmt".

Den trivelige tenkte seg om. Så kom det kontant: "Jeg har kjøleskap. Dere kan få det. Bare å hente, står på terrassen hos meg."

Fem par øyne blunket lamslått mot ham. Det datt noe ut av mor som ikke kan gjengis på trykk. En halv time seinere hadde de hentet kjøleskap, vasket og satt på plass. Smøret stivnet igjen. Det var smil i hytta.

Hun uten fortenner dinglet med beina og tenkte så det knaste. "Du mamma? Du vet at jeg avogtil synes du er dum når du snakker med alle og folk du ikke kjenner? Men så gjør du det fordiomatte du mener at plutselig treffer noen med en spennende historie? Nå skjønner jeg hva du mener. Neste gang skal jeg snakke med noen andre. Kanskje vi kan finne en fryseboks".

Publisert:

Drøset H9

 1. Seks morgener

 2. Blytungt

 3. Nye muligheter

 4. Menyvalg

 5. Steingal

 6. Rødmende lydbok

Les også

 1. Nissen

 2. Garderobeliv

 1. Drøset H9
 2. Drøset
 3. Snø
 4. Vinter