DRØSET: Våren å klokken

 • arild i.
  arild i.
Publisert: Publisert:

Hva e det så gjørr atte det bler vår? E det atte pibb-pibbene komme tilbage å bråge i hekken? E det atte der begynne å ble såpass atte det går an å ver ude, uden å fryse av seg kroppsdeler? Eller e det atte vi stille klokken?

Je stilde jo klokken før je la meg på lørdag, tror je, je e jo tross alt et sivilt menneske. Men så kom je ned på kjøkkenet, å der va klokken noe aent enn je trodde atte an va. Ikke konne je hoske om je hadde bedt polakkene våre om å stille klokken i kjøkkenet heller, men de hadde lagt frem beken til søndagsfrokosten, å da e jo mye i orden.

Hva va egentlig klokken? Va det mitt armbåndsor, eller klokken i kjøkkenet så va riktige? Det fonderte je på ganske lenge, helt til je kom fram til det atte det egentlig ikke betyr noe hva klokken e, så lenge je syns atte tiden e inne.

For eksempel ble det sånn atte det va litt tidlig å ta seg en liden jinn, når je så på kjøkkenoret - helledossen, je e jo ikke alkoholist så drikke midt på blanke formiddagen heller - men ifølge armbåndsoret va det begynt å ble eftermiddag allerede. Å da e jo tiden inne.

Sånne ting åbne jo for mange muligheder.

Efter et halvt glass’ tid kom von Winckelhumpen innom for det atte han va ude på søndagstur med kongepoddelen Frederic, den hjernedøde kjøteren.

Når han sporte meg hva klokken va, måtte je svare atte den konne ver både det ene å det andre, men atte han konne få lov å bestemme selv. Å bevaremegvel så overjidde ’an ble.

Je kom jo ikke på det atte von Winckelhumpen sine e ganske strikse på sånne ting, å der ligge nok noe germansk der ett sted, for hallo, de stamme jo ikke akkerat fra Winckelhumpen-fjorden i Indre Ryfylke, for å si det sånn. Nei, der må ver orden ting. Aldri rhinskvin etter 18.00 for eksempel, å aldri portvin før, men champagne kan du drikke hele dagen. Ifølge von Winckelhumpen da, men han slide jo allså med den podagraen.

Han gjørr det.

Derfor gikk je floksens inn i bestestuen å stilde golvoret på et aent tidsponkt, å nå kan klokken bare ver hva ’an vil.

Helt til høsten komme.

Les også

 1. DRØSET: Je får angst

 2. Drøset: Høyres landsmøte

 3. Drøset: Piggdekkavgift

 4. Drøset: Tegn i tiden

 5. Drøset: Bussvei på Gausel

 6. Drøset: Korrespondanse

 7. Drøset: Dieselforbud

 8. Drøset: Hvaffor vil de bo på Hvaleberg?

 9. Drøset: Ulvevinter

 10. Drøset: Godt nottår

 11. Drøset: Lutefisk

 12. Drøset: Nissene på Nylund

 13. Drøset: Ombo til byen

 14. Drøset: Levendes lys

 15. Drøset: Om straff og lidelse

 16. Drøset: Bamse bys hertug hypt

 17. Drøset: Bøgehekken

 18. Drøset: Ullundertøy

 19. Drøset: Helledossen

Publisert:
 1. Ryfylke

Mest lest

 1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 2. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit

 3. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 4. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt