Vi kan jo ikke hive madrestene

DRØSET: Her en kveld så je sadd onder hengebjerken udi haven å ga litt gåselever-rester til fasanene, kom von Winckelhumpen innom, for det atte han hadde vert nede ved Stokkenvannet, det lille, å tisst med kongepoddelen Frederic, den hjernedøde kjøteren.

 • arild i.
  arild i.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det e fint å ha et friområde å gå til, for å tisse. For vi vil jo ikke atte hondene ska gjørr sånn i våres egne haver. Da kan der jo ble lokt.

Von Winckelhumpen hadde fått med seg det, atte folk så prøvde å spise pølse med brød ude i gadene å på torvene, ble angrebne av kjøddspisende måger. Han va skeptiske til atte je sadd i haven å forsynte fasanene, så av å til trekke opp fra Stokkenvannet, eller fra Mosvannsparken.

Je har ikke sport de hvor de komme ifra.

Je syns jo det, atte der e forskjell på fasanene her oppe på Egenes, å de frekke mågene nede i byen. Akkesom der e forskjell på osser så bor her, å de så ikke bor her. Det har vel aldri skjedd, atte der har komt en fasan-frekkas å stjelt gåseleverpostei rett fra lonsjbordet til noen her oppe på Egenes. Nei, tyvaktige fugler får takk holde seg nede i byen.

Nå har det jo blitt sånn, atte efter atte von Winckelhumpen sine fikk seg drivhus i haven - eller oransjeri - så von Winckelhumpen lige å kalle det. Han e en snobb. Helt uden atte an har gronn til det. Jaffal så har an blitt en bedrevider, når det komme til planter å vekster, å han mene det, atte fugler ikke ska spise gåselever, men planter, for det atte ellers så kan vi gjørr de til kannibaler, alle sammen.

Det e jo det dommeste je har hørt. Hjemme hos osser har vi alltid gitt gåselever-rester til fasanene, å de lige det veldig godt. Det e jo derfor de komme tilbage. Å je vet jo det. Helledossen, je e jo ikke domme, heller. Så je vet jo det, atte det e sånn atte de bler jo ikke kannibaler for det om atte de ikke bare spise planter.

Hva gir du meg?

Fasaner spise jo både insekter å snegler.

Je spise jo og kjødd, men je spise jo ikke menneskekjødd for det. Je ville jo aldri fonne på å gitt fasanene rester av en fasanmiddag. Je komme jo ifra et møblert hjem.

Gå an.

Fasanrestene pleie vi forresten å gi til polakkene våre. De e fornøyde, så lenge de får hver sin kilo med kokt kål og en liden vodken ved siden av.

Nei, nå må je bent frem ha meg en liden jinn.

Hjemme hos osser har vi alltid gitt gåselever-rester til fasanene
Publisert:

Drøset arild i.

 1. Bjerk e ikke brensel!

 2. Den eneste sanne guiden til partiene som stiller til valg mandag

 3. Ja til ulighed!

 4. Gasser i drivhuset

 5. Hosk å bruge monnbind

 6. Tourist guide to Oceansfjord

 1. Drøset arild i.
 2. Kroppspress
 3. Angst
 4. Sosiale medier
 5. Sport