– Fylkesmannen er Biltemas største konkurrent

DEBATT: Som en av få plasskrevende aktører i fysisk varehandel som ønsker å satse, opplever vi Fylkesmannen som vår største «konkurrent», skriver daglig leder i Biltema Norge, Dag Henrik Bergby.

Mens den fullassorterte Biltema-butikken på Bryne går så det grin, går søsterbutikken på Forus for under halv maskin, medan dei ventar på at settefylkesmannen skal avgjera kva varer dei kan få selja.
  • Dag Henrik Bergby
    Daglig leder Biltema Norge AS
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Biltema har som kjent nylig åpnet et nytt varehus på Forus og investert stort med mål om verdiskapning i regionen. Dispensasjon til å drive med fullt varesortiment ble gitt av lokalpolitikerne, men Fylkesmannen klaget og dispensasjonen ble opphevet.

På grunn av reguleringen får vi nå kun lov å selge byggrelaterte varer. Slike varer tilsvarer kun en brøkdel av den totale omsetningen vår, og som en konsekvens av lavere omsetning, kan vi nå bare tilby en liten del av de arbeidsplassene vi hadde planlagt. En annen konsekvens er handelslekkasje og økt trafikkbelastning da kundene må kjøre helt til Bryne for nærmeste varehus med fullt sortiment.

Les også

Biltema åpner stort varehus på Forus – uten bil- og båtprodukter

Hvorfor får de det til i Bryne, og ikke i Stavanger? Reguleringen er den samme. Som en av få plasskrevende aktører i fysisk varehandel som ønsker å satse, opplever vi Fylkesmannen som vår største «konkurrent». Det burde ikke være nødvendig. Spesielt ikke i et område fullt av handelsaktører, og Tvedtsenteret et steinkast unna.

Stortingsrepresentant og rogalending Aleksander Stokkebø oppsummerte det fint i et Facebook-innlegg som omhandlet denne saken: «Det er lov å bruga ved – nok tøys!». Saken ligger nå i settefylkesmannens hender. Vi håper og tror at fornuften seirer og at hele Stavanger får det handelstilbudet og de arbeidsplassene dere fortjener.

Publisert: