– Et utrolig stort forbilde

Janne Stigen Drangsholt beskriver Ruth Bader Ginsburg som et stort forbilde – og Jan Zahl får vondt i magen av dødsfallet.

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ruth Bader Ginsburg, som i nesten tre tiår var en markant forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling i USA, døde av kreft sist fredag. Hun ble 87 år gammel. Ginsburg ble regnet for å tilhøre den liberale fløy i amerikansk høyesterett, og hun var en tydelig stemme i samfunnsdebatten. I sine siste leveår ble hun også et popkulturelt ikon.

I ukens episode av Aftenbla-bla snakker vi om hvem hun var, hva hun gjorde og hvorfor hun var så viktig.

– Ruth Bader Ginsburg jobbet ut fra to prinsipper: Diskriminering finnes i USA, og diskriminering er grunnlovsstridig, sier professor Janne Stigen Drangsholt, som har vært en stor Ginsburg-beundrer.

– Nå kan de som hadde vondt i magen på USAs vegne få enda mer vondt i magen. Nå blir avtrykket etter Donald Trump enda større, sier Jan Zahl.

Panelet tar også opp den famøse bussturen som endte med at over 30 pensjonister fra Rogaland ble koronasmittet, selv om de fulgte alle mulige regler og forskrifter. Hvor mye skal vi gi avkall på under pandemien, og bør alle bare oppføre seg som om de er smittet og holde seg hjemme?

Du får også høre historien om hvordan en mobiltelefon på et biltak stoppet rushtrafikken på E39, samt en diskusjon om jakt og dreping av dyr som hobby.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i iTunes og på Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

  1. Podkast: – Klart folk reagerer på at staten håver inn på høye strømpriser

  2. – Velg bort gigantiske motorveiprosjekter

  3. – Dere som ikke vil la dere vaksinere: Det er dere som er problemet her

  4. - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

  5. Høstferie-spesial, med rep­tiler i konge­huset

  6. - Nå angrer Aftenbla-bla-gjengen på sitt veddemål

  1. Aftenbla-bla
  2. Podkast
  3. Aftenbla-bla