– Naboen min har muligens blitt satanis ... oi! Marsipankake!

Panelet i Aftenbla-bla ble overrasket med marsipankake i sin sending nummer 100. Kaken avbrøt en historie om en mulig satanistisk nabo.

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:

Denne uken ble episode nummer 100 av podkasten Aftenbla-bla spilt inn. Panelet, som består av journalist Jan Zahl, professor Janne Stigen Drangsholt, kommentator Harald Birkevold og Leif Tore Lindø, var midt i en historie om mulig satanisme da de ble overrasket med marsipankake av digitalredaktør Elin Stueland.

I episode nummer 100 diskuterer panelet blant annet lønnsforhandlinger og streik under koronapandemien. Bør arbeidstakerne være mer forsiktige med å streike nå?

– Nei, og det er arbeidsgiverne som har fått sterkere kort på hånden, ikke de som streiker, mener kommentator Harald Birkevold.

Jan Zahl er bekymret for at konspirasjonsteorien QAnon har fått fotfeste i USA.

– Donald Trump skal være mannen som skal redde verden fra en gjeng satanistiske, pedofile kannibaler. Dette har gått fra å være litt sånn «haha, løye!» til å spille en rolle i valget av den neste amerikanske presidenten, forteller Zahl.

Bekymret er også professor Janne Stigen Drangsholt, som forklarer hvorfor sånne spinnville teorier får fotfeste.

– Det er noe veldig besnærende med tanke på at det finnes en annen måte å se ting på enn den opplagte, sier hun, og forteller om sitt første møte med en konspirasjonsteori, på Sandnes på 80-tallet.

Panelet diskuterer også Muhammed-karikaturene. Bør medier som Aftenbladet trykke dem i forbindelse med saker om drapet på læreren i Frankrike, eller som en slags solidaritetsaksjon for ytringsfriheten?

Aftenbla-bla kan du lytte til i Itunes eller på Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. – Janne Stigen Drangsholt er det perfekte mennesket

 2. – Jo mer du leser om vaksiner, dess vanskeligere er det å forstå vaksinemotstanden

 3. Var det så lurt å samles på skøyteisen når beskjeden var «hold deg hjemme»?

 4. – De håndjernene var IKKE til svigerfar, men ...

 5. – Pakkekalender? Pøh! Vi fikk en neve kald grus!

 6. – Nei, kvinner jobber IKKE gratis fra 16. november og ut året

 1. Aftenbla-bla