– Naboen min har muligens blitt satanis ... oi! Marsipankake!

Panelet i Aftenbla-bla ble overrasket med marsipankake i sin sending nummer 100. Kaken avbrøt en historie om en mulig satanistisk nabo.

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Denne uken ble episode nummer 100 av podkasten Aftenbla-bla spilt inn. Panelet, som består av journalist Jan Zahl, professor Janne Stigen Drangsholt, kommentator Harald Birkevold og Leif Tore Lindø, var midt i en historie om mulig satanisme da de ble overrasket med marsipankake av digitalredaktør Elin Stueland.

I episode nummer 100 diskuterer panelet blant annet lønnsforhandlinger og streik under koronapandemien. Bør arbeidstakerne være mer forsiktige med å streike nå?

– Nei, og det er arbeidsgiverne som har fått sterkere kort på hånden, ikke de som streiker, mener kommentator Harald Birkevold.

Jan Zahl er bekymret for at konspirasjonsteorien QAnon har fått fotfeste i USA.

– Donald Trump skal være mannen som skal redde verden fra en gjeng satanistiske, pedofile kannibaler. Dette har gått fra å være litt sånn «haha, løye!» til å spille en rolle i valget av den neste amerikanske presidenten, forteller Zahl.

Bekymret er også professor Janne Stigen Drangsholt, som forklarer hvorfor sånne spinnville teorier får fotfeste.

– Det er noe veldig besnærende med tanke på at det finnes en annen måte å se ting på enn den opplagte, sier hun, og forteller om sitt første møte med en konspirasjonsteori, på Sandnes på 80-tallet.

Panelet diskuterer også Muhammed-karikaturene. Bør medier som Aftenbladet trykke dem i forbindelse med saker om drapet på læreren i Frankrike, eller som en slags solidaritetsaksjon for ytringsfriheten?

Aftenbla-bla kan du lytte til i Itunes eller på Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. – Velg bort gigantiske motorveiprosjekter

 2. – Dere som ikke vil la dere vaksinere: Det er dere som er problemet her

 3. - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

 4. Høstferie-spesial, med rep­tiler i konge­huset

 5. - Nå angrer Aftenbla-bla-gjengen på sitt veddemål

 6. Dette er Aftenbla-blas drømmeregjering

 1. Aftenbla-bla