Det blir gull!

DRØSET: Det kan riktignok se mørkt ut nå, men neste måned bryter eliteserien løs. Da skal vi endelig se lyset. Det mørkeblå lyset!

  • arild i.
    arild i.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det er da Zymer Bytyqi skal fly som en vårkåt antilope nedover sidelinja og legge svimle bortelagsbacker bak seg som punkterte rundingsbøyer, før han slår perfekt inn til Tommy Høiland som står klar til å bøtte lærkuler i nota på bestilling.

Om 36 dager flyr den første feilpasningen over norsk plen, før den går til et uinspirert innkast. Glemt er meningsløse vinteridretter nesten ingen holder på med, for det er alvoret som starter. Og hvilket herlig alvor:

Zlatko Tripic kommer til å fly så frapperende fort med fotballen i føttene, der han tråkler seg gjennom forsvar etter forsvar, at selv forherdede kynikere som aldri har trodd på annet enn naturfag tar til tårene i eufori og kjøper blomster til kona på vei hjem fra kampen i takknemlighet.

Det blir som et Herrens under. I serierunde etter serierunde.

Det er slik det blir. Det blir helt vanvittig. Vi kommer ikke til å tro våre egne øyne.

Kristian Thorstvedts vitale, unge kropp kommer til å suse over plastgresset helg ut og helg inn, mens Johnny Furdal dribler av hele bortelaget i pølsebua bak tribunen, før han kommer ut igjen med ballen i beina.

Folk vil spørre seg: - Er det en flamencodanser? Er det en ballerina? - Nei, det er bare Furdalen som er ute og svinger seg igjen.

Stadion kommer til å renne slik over av testosteron at benkeradene må tørkes med kluter og mopp etter hver omgang.

Nedrykksangst er ut. Fra nå av blir det pur glede.

– Det blir gull:

Akkurat som på syttitallet, da verden var ny og vi var uovervinnelige.

Publisert:

Drøset arild i.

  1. Ska de ødelegge hele Olland­haug­skogen nå?

  2. Det konne blitt rama­skrig

  3. De e ude efter å ta rotten på osser

  4. Je går for koll

  5. Ska byen våres ver et moseom?

  6. Ikke klipp hekken når der blåse

  1. Drøset arild i.