– En god del av velgerne til Bompengepartiet føler seg litt snytt

I ukens Aftenbla-bla diskuterer vi blant annet meningsmålinger, nobelprisvinnere, Bent Høie-effekten og hvor mye man kan oppnå med å sitte helt i ro.

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:

Nye meningsmålinger viser at Høyre hadde fått ordføreren, og FNB hadde forsvunnet, i Stavanger, hvis det var valg i morgen.

– En del FNB-velgere føler seg rett og slett snytt, sier kommentator Harald Birkevold, og viser til målinger gjort denne uken.

Stavanger hadde fått Høyre-ordfører, mens Stanley Wirak, Pål Morten Borgli og deres koalisjon i Sandnes fortsatt hadde hatt flertall, tross Høyres kraftige framgang.

Men nå går det mot kutt i kommuneøkonomien både i Sandnes og Stavanger. Hvem vinner og taper på det? Er det Bent Høie-effekten som gjør at Høyre går så mye fram?

Professor Janne Stigen Drangsholt forteller om Louise Glück, som vant Nobelprisen i litteratur, og om hvorfor vi alle bør unne oss lit poesi. Jan Zahl forteller historien om hvorfor det å rope «Äntligen!» er så morsomt, og Leif Tore Lindø forteller om en gang han gjorde stor suksess med å sitte helt i ro i seks timer.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i iTunes eller på Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

  1. – Avvikle oljå i 2030? Det kommer aldri til å skje

  2. - Vi vil endre ting raskt, slik at vi får mindre konsekvenser i framtiden

  3. – Ingenting kan irritere meg mer enn Rødt, sier Rødt-Mimir

  4. – Mindre makt til Roy! Mindre makt til Roy!

  5. Podkast: – Mange kunne tenke seg å stemme på Venstre, men ...

  6. Kan Geir Pollestad overbevise deg om at Senterpartiet er ditt parti til valget?

  1. Aftenbla-bla
  2. Aftenbla-bla