Familiegyvelen

DRØSET: Nå syns je faktisk atte pibb-pibbene begynne å ble litt i ivrigste laget.

 • arild i.
  arild i.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Vi så lige å sidde ude onder hengebjerken å ha oss en liden jinn når den svale kveldsloften sedde inn, må jo opp i grålysningen for det atte de holde sånn på i prydbosker å rhododendroner atte der ikke e ørens lyd å få, når vi endelig har komt oss i seng.

Å det bler ikke bedre av atte polakken til von Winckelhumpen sine, så ikke e forriktige polakk for det atte han komme fra borti Baltikom, han går ud å skyde på de med haglgevær, ikke for det atte an e på jakt efter madøg, men for det atte von Winckelhumpen e veldig irriterte på disse fuglefrekkasene så vekk an tidlig om morgenen.

Gå an, sa von Winckelhumpen når an va innom her en kveld å fikk seg en liden jinn onder hengebjerken i det fine vårveret efter atte han hadde vert å tisst nede ved Stokkenvannet, det lille, med kongepoddelen Frederic, den hjernedøde kjøteren.

Gå an, sa an. Je e så trette av atte de fuglefrekkasene vekke meg hver eneste morgen, atte je bent frem har kommandert polakken våres til å plaffe de rett ned, sa an.

Han e jo ikke forriktige polakk en gang, skjød je inn, men han vinkte meg av å signaliserte atte an måtte ha en liden jinn til, bare så an fikk sove noen timer, før disse uhyrene begynte å brøle udi den nyudsprongne gyvelen hans.

Von Winckelhumpen e veldig krye av den gyvelen. Den har visst folgt familien i generasjoner.

Så hvisomatte du vågne litt tidlig en morgen av skyding, så e der ingen gronn til å gå opp i rett. Det e ingen forsinkte sottendemai-salott, det e bare polakken til von Winckelhumpen sine så e ude å jage pibb-pibber fra familiegyvelen udi haven.

Je bler helt altererte bare av å tenke på det. Nå må je bent frem ha meg en liden jinn.

Nå syns je faktisk atte pibb-pibbene begynne å ble litt i ivrigste laget

Les også

 1. Hipp, hipp!

Publisert:

Drøset arild i.

 1. Ska de ødelegge hele Olland­haug­skogen nå?

 2. Det konne blitt rama­skrig

 3. De e ude efter å ta rotten på osser

 4. Je går for koll

 5. Ska byen våres ver et moseom?

 6. Ikke klipp hekken når der blåse

 1. Drøset arild i.