Studio A: Bispen og homsene

I Stavanger bispedømme er det ett spørsmål som overskygger alle andre: Skal homofile få gifte seg i kirken? Om en uke blir det klart hvem som blir vår nye biskop. Dagens podcast handler om dette.

Publisert: Publisert:

Camilla Bjørheim er Aftenbladets ekspert på kirken og biskopvalget. I denne podcasten snakker hun med Harald Birkevold om hvem som blir ny biskop og om hvorfor homofil vigsel er blitt et så viktig spørsmål. Foto: Pal Christensen

 • Harald Birkevold
  Kommentator
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Erling Pettersen, biskop i Stavanger, går av med pensjon. Ny biskop skal velges. En lang utvelgelsesprosess har ført fram til at vi nå står igjen med tre kandidater. Aftenbladets journalist Camilla Bjørheim har fulgt jakten på den nye biskopen tett, og hun er klar i sin tale: Selv om alle sier at de er leie av å snakke om det, er det spørsmålet om homofil vigsel alle er opptatt av.

Denne striden har blitt den helt dominerende skillelinja mellom «liberale» og «konservative» i Kirken.

I dagens podcast snakker Camilla og Aftenbladets kommentator Harald Birkevold om Erling Pettersen og jakten på ny biskop. Og ikke minst gjør Camilla det klart hvorfor Aftenbladet skriver så mye om denne saken.

Les mer om de tre kandidatene:

Fotballpresten: Helge S. Gaard kan bli den neste biskopenFacebookpresten: Torstein Lalim kan bli den neste biskopenMaratonpresten: Ivar Braut kan bli den neste biskopen
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Nå er «Lykkeland»-innspillingen i gang igjen i Stavanger

 2. Bytyqi-forhandlingene: – Tror og håper vi kan bli enige

 3. Ny klatrepark i Ryfylke til haustferien

 4. Alle partene i busskonflikten møter hos Riksmekleren onsdag

 5. Stavanger først ute med nasjonal bestillingsløsning for koronatesting

 6. Risa-bil begravd i eksplosjon i vindkraftanlegg

 1. Stavanger bispedømme
 2. Erling J. Pettersen
 3. Den norske kirke
 4. Podkast