Studio A: Bispen og homsene

I Stavanger bispedømme er det ett spørsmål som overskygger alle andre: Skal homofile få gifte seg i kirken? Om en uke blir det klart hvem som blir vår nye biskop. Dagens podcast handler om dette.

Camilla Bjørheim er Aftenbladets ekspert på kirken og biskopvalget. I denne podcasten snakker hun med Harald Birkevold om hvem som blir ny biskop og om hvorfor homofil vigsel er blitt et så viktig spørsmål. Foto: Pal Christensen

 • Harald Birkevold
  Harald Birkevold
  Kommentator
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Erling Pettersen, biskop i Stavanger, går av med pensjon. Ny biskop skal velges. En lang utvelgelsesprosess har ført fram til at vi nå står igjen med tre kandidater. Aftenbladets journalist Camilla Bjørheim har fulgt jakten på den nye biskopen tett, og hun er klar i sin tale: Selv om alle sier at de er leie av å snakke om det, er det spørsmålet om homofil vigsel alle er opptatt av.

Denne striden har blitt den helt dominerende skillelinja mellom «liberale» og «konservative» i Kirken.

I dagens podcast snakker Camilla og Aftenbladets kommentator Harald Birkevold om Erling Pettersen og jakten på ny biskop. Og ikke minst gjør Camilla det klart hvorfor Aftenbladet skriver så mye om denne saken.

Les mer om de tre kandidatene:

Fotballpresten: Helge S. Gaard kan bli den neste biskopenFacebookpresten: Torstein Lalim kan bli den neste biskopenMaratonpresten: Ivar Braut kan bli den neste biskopen
Publisert:
 1. Stavanger bispedømme
 2. Erling J. Pettersen
 3. Den norske kirke
 4. Podkast

Mest lest akkurat nå

 1. 19 nye smittede på Nord-Jæren

 2. Ikke flertall for medisin­utdanning i Stavanger

 3. Anne Berit (33) og fami­lien sparer 4000 kroner i måneden på mat. Her er hennes tips

 4. FHI: Alle får trolig tilbud om dose to før høsten

 5. Het budkamp om hytte ved Hellestøstranden

 6. Kraftig resultathopp for Sandnes Sparebank