– Vi så svart, tjukk røyk som veltet ut bak terminalbygningen. Vi ante ikke hva det var, men vi så at noe heftig var på gang

Hvorfor er det ikke sprinkleranlegg i parkeringshuset når resten av flyplassen er brannsikret til ørene?

Publisert: Publisert:

Flere hunder biler skal være ødelagt i storbrannen på Sola. Foto: Jon Ingemundsen

  • Aftenbladet

Brannen i parkeringshuset på Sola diskuteres i denne ukens Aftenbla-bla. Vi har besøk av journalist Ola Myrset, som var på vei hjem fra Nordsjøen da brannen begynte å eskalere. Han hadde vært på åpningen av Johan Sverdrup-feltet da de så svart røyk fra helikopteret. Med er også en nytatovert (!) kommentator Harald Birkevold, som blant annet snakker om hvilke konsekvenser Sola-brannen kan få for andre parkeringsanlegg.

Johan Sverdrup-feltet skal sikre den norske staten minst 900 milliarder kroner fram mot 2050, og norsk oljebransje vil kutte utslippene fra olje- og gassutvinning til nær null. Men det fjerner jo ikke det store problemet, nemlig utslippene fra bruken av olje og gass, som står for 95 prosent av forurensingen.

Bør vi likevel hylle petroleumsbransjen for at de satser store summer på å bli grønnere? Er det grønnvasking eller er det et oppriktig ønske om å bli grønnere?

Vi er også innom Iran, et land Jan Zahl besøkte i 2017. Han møtte ingen horder av iranere som ropte «Death to America», men tvert om, et folk som var kritiske til eget styre. Hva skjer i Iran nå som USA har tatt livet av general Qasem Soleimani, Iran har tatt (sin første?) hevn og alt er uoversiktlig. Og hva vil egentlig Donald Trump og de andre stormaktslederne?

Aftenbla-bla kan du lytte til og abonnere på i Itunes og Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

  1. Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen om å lage film utenfor Oslo, et stykke fra de store selskapene

  2. Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

  3. Har vi egentlig helt unyttige jobber?

  4. Var det riktig eller galt å demonstrere under koronaen?

  5. – Kanskje det er statsministeren som tjener for lite?

  6. Vi er på vårt mest ulykkelige mellom 40 og 50

  1. Aftenbla-bla