Liten og klor

Nå var det gått mer enn to år siden han fikk ny kunnskap om klor og bakterier. Han hadde ikke glemt det.

 • Jøsus
  Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

DRØSET:

Helt ut av det blå hadde instruktøren på babysvømmingen sagt at jo mer bakterier det var i bassengvannet, jo mer klor ble sluppet ut av det automatiske systemet. Så bra. Altså: Jo mer det lukter klor i et svømmeanlegg, jo skitnere er folkene som plasker rundt deg.  

De plutselige opplysningene hadde fått ham til å tenke. Hver gang han steg inn i et svømmeanlegg, tenkte han, og snuste. 

Det var ikke enkelt å sammenligne tettheten av klor i luften med tidligere besøk. Han visste jo heller ikke hva som kunne regnes for å være mye eller lite. Og hvis han kjente lite, kunne det være fordi han var litt tett i nesen? Og hvor lite tett i nesen må man være for å få nedsatt luktesans? Han ante ikke. Og det skremte ham. 

Noen ganger skulle han ønske at han hadde et apparat som han kunne måle det med. Hvis det fantes, ønsket han seg det til jul. Sånn at han slapp å mase på de ansatte om nøyaktig hvor mye klor de brukte akkurat nå, nå og nå. 

Han kunne slappe bitte litt av ved troen på at kloren faktisk (kanskje) dreper alle de milliarder på milliarder bakterier og virus som de andre dro med seg ned i vannet.

Men det var skremmende å ha så mange små organismer flytende rundt, selv om de var aldri så døde. Det var ikke moro. Og det var jammen ikke noro heller. Dette viruset som jevnlig meldte sin ankomst hos dem som lever med små mennesker. 

Det var derfor huset luktet klor for tiden. Omgangssyken, som noro-viruset ofte sto bak, hadde igjen hjemsøkt dem. Og igjen hadde de bedrevet smittevern på høyt nivå, etter at den mellomste, som vanlig, var førstemann ut. De hadde alltid tapt disse slagene, men gikk likevel alltid på med godt mot. Bruk av klor var det viktigste, foruten å isolere barnet mest mulig. De hadde vurdert å henvise barnet til et telt i hagen, men før de kom så langt, slo noro ut de voksne. De hadde tapt igjen, og det skremte vannet av ham, bokstavelig talt. 

For hvis ikke klor dreper disse mikrotingene, gjorde det dem sterkere?

Publisert:

Drøset Jøsus

 1. Levende fluer i november er brudd på reglene

 2. Dyr strøm gjør at elbil-eiere angrer på at de ikke kjøpte fossilt

 3. 26 tegn på at du er blitt gammel

 4. Slik kommer du kanskje i gang med treningen

 5. Hva skjer når kånå mister stemmen?

 6. På tide å bytte lag

 1. Drøset Jøsus
 2. Drøset