Hurra?

Drøset: Nå skal det bli kjekt med 17. mai, dere! Vi må bare komme oss igjennom alle disse togene og arrangementene og selskapene først.

Publisert: Publisert:

  • Ki9
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

For en 17. mai dette skal bli! De har meldt betraktelig høyere temperaturer enn på julaften, til en forandring. Og hvis vær-sjamanene vil, kan det faktisk hende at det blir oppholdsvær. Men før vi kan sette oss ned og virkelig nye grunnlovsdagen i all sin prakt, er det en del småting som må ordnes.

Først må vi selvsagt sy ut bunadene igjen. Merkelig at et så stivt og tungt plagg kan krympe såpass bare av å henge i skapet, men sånn er det visst bare.

Når dette er klarert, skal arrangementet på skolen planlegges, hvis man har vært så heldig å rote seg inn i FAU eller korps eller klassekontaktverv, og det har man jo vanligvis. 130 kaffekanner skal samles inn. Like mange kaker skal bakes. Vi må passe på at det er tilbud til folk som er allergiske mot laktose, egg og kiwi. I tillegg må vi ha i bakhodet at det kan forekomme kryssallergi mellom for eksempel bjørk og banan, derfor er det best å ta et ekstra møte med pyntegjengen, slik at man unngår uheldige vekster i nærheten av allergikerkakebordet.

Så må vi organisere lekene. I fjor var det noen som reagerte på manglende HMS-bevissthet der de skulle gå på stylter, og vi har jo alle sett hvor galt det kan gå når folk driver sekkeløp. Derfor må vi demontere klatrestativene utenfor SFO for å kunne arrangere disse strengt tatt ganske antikvariske selskapslekene på et tryggere fundament.

Så gjenstår det bare å få jaget ungene gjennom 2–3 tog mens vi selv konkurrerer med sidemennene om hvem som har spissest albuer og mest rett til det lille frimerket av et areal hvor det fortsatt går an å se toget når det dundrer forbi.

Til slutt kan vi fornøyd plastre alle familiens gnagsår og igjen konstatere at budsjettet er såpass sprengt at det ikke blir noen storbyweekend i pinsen i år heller. Gledelig 17. mai, alle sammen!

Publisert:
  1. Et slags frampeik om hvordan hver dag i sommerferien 2020 vil fortone seg

  2. Kanskje kan vi snart reise på hytta igjen. Og kanskje ikke

  3. Hvordan skal man oppføre seg for ikke å irritere noen i disse tider?

  4. Hjem, kjære hjemmekontor

  5. Vekk med pinsetten

  6. Til helgen skal vi feire den kjente St. Valentin. Det blir sikkert veldig, veldig romantisk

  1. Drøset Ki9
  2. Drøset