PODKAST: – Kanskje folk burde lest partiprogrammet til FNB før de ble sinte - eller ventet til de får se hva de får til?

PODKAST: Mange velgere er opprørte av at FNB skal samarbeide med MDG. Har de grunn til å føle seg lurt, eller har de ikke fulgt med på hva Frode Myrhol har sagt og gjort før valget?

Dagen etter kommunevalget i Stavanger ble det inngått en valgteknisk avtale mellom de seks partiene Arbeiderpartiet, Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Miljøpartiet de Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Senterpartiet. Samarbeid: De skal nå forhandle om en ny politisk plattform med mål om å styre Stavanger de neste fire årene. F.v. Frode Myrhol (FNB), Dagny Sunnanå Hausken (Sp), Kari Nessa Nordtun (Ap), Mímir Kristjánsson (Rødt), Daria Maria Johnsen (MDG) og Eirik Faret Sakariassen (SV).
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

FNB-velgere føler seg lurt. Hvordan kan de samarbeide med Miljøpartiet de grønne, og med Rødt? Aftenblad-kommentator Harald Birkevold og debattredaktør Solveig Grødem Sandelson er også litt overrasket. Ikke av FNB eller MDG, men av dem som nok ikke hadde satt seg helt inn i hva partiene sa og mente før valget.

Men har partiene vært uklare, eller har velgerne satt seg for dårlig inn i sakene? I Sandnes, på Jæren og i Bergen kan vi få helt andre konstellasjoner. Er der rart folk er forvirra?

De siste ukene har en mystisk hundesykdom rammet Norge. Snart 30 hunder er døde, og hundeeiere er nervøse. Vi diskuterer både hundesykdommen, men også selve konseptet å holde seg med hund. Hva er vitsen? Hva er det godt for? Leif Tore Lindø, som ikke kunne tenke seg hund, griller tre hundeeiere for å komme til bunns i dette mysteriet.

Bonus: Fortellingen om da Jan Zahl skulle spise seg ut av sine tre frysebokser. Det endte på ingen måte slik han hadde tenkt.

Podkasten Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes, på Spotify eller der du finner dine podkaster.

Husk også liveshow med Aftenbla-bla 25.september i Stavangeren.

Ukens episode kan du også høre her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Etter korona­sykdom: – Smak- og lukte­sansen er borte. Livet mitt ligger i grus

 2. – Ja, vi får nok omikron i løpet av året alle sammen

 3. Aftenbla-bla oppsummerer 2021: «Et drittår», «en smørje» og «ekstremt kjedelig»

 4. – Hallo, vi vet hva covid er!

 5. Podkast: – Klart folk reagerer på at staten håver inn på høye strømpriser

 6. – Velg bort gigantiske motorveiprosjekter

 1. Aftenbla-bla
 2. Podkast